12 maj 2021 klocka 10.00 - 10.45

Webbinarium och frågestund om Klimatklivet: publika laddningsstationer

Klimatklivet logotyp

Välkommen till ett webbinarium och frågestund om möjligheten att söka investeringsstöd från Klimatklivet för publika laddningsstationer. Träffen erbjuder inspiration, kunskap och handfasta tips. Har du frågor eller funderingar finns möjlighet att få hjälp under mötet.

Det är länsstyrelserna i Uppsala, Södermanland och Västmanlands län som tillsammans med Energikontoret Mälardalen bjuder in till en informationsträff och frågestund.

Program:

10.00 Vad kan Klimatklivet ge oss i vår investering? Om ansökan och förberedelser.

10.15 Vad är egentligen skillnaderna mellan en semi-laddare och en snabbladdare, och kan laddningsstationer påverka elnätet lokalt? Grundläggande tekniska frågor och vad man bör tänka på i val av laddningsstation, i förhållande till plats och syfte.

10.30 Frågestund.

Målgrupp: För dig som är intresserad av att söka investeringsstöd för publika laddningsstationer via Klimatklivet och vill veta mer eller har frågor.

Anmälan

Anmälan sker på Länsstyrelsen i Södermanlands läns webbplats

Om Klimatklivet

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Stöd från Klimatklivet kan sökas av företag, regioner och landsting, kommuner och kommunala bolag, föreningar, stiftelser med flera. Privatpersoner kan inte söka stöd genom Klimatklivet.

Ansökningsperioder 2021

  • 13 – 27 april
  • 24 augusti – 9 september
  • 8 -18 november

Läs mer på Naturvårdsverkets webbplats om att söka bidrag genom Klimatklivet Länk till annan webbplats.

Läs mer om Klimatklivet på länsstyrelsens webbplats

VAR:
Digitalt. Skype-länk skickas ut efter par dagar innan mötet
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
10 maj 2021

Kontakt