01 dec 2020 klocka 09.00 - 16.00

Regional konceptutbildning inom konsekvensbaserade vädervarningar (RKK)

Översvämning

Foto: Roland Magnusson/Mostphotos

Under april 2021 genomförs övergången till SMHI:s konsekvens­baserade vädervarningar, ett nytt varningssystem. Systemet blir mer regionalt anpassat och utfärdas utifrån den påverkan som kan vänta i ett visst område.

En viktig anledning till att införa konsekvensbaserade vädervarningar är att ge bättre beslutsunderlag och öka samhällets förmåga att hantera allvarliga vädersituationer. Helt enkelt varna för väder när samhället behöver.

Regional utbildning i länet

Utbildningen fokuserar på den regionala samverkan som sker mellan aktörer i det nya arbetssättet för vädervarningar. Utbildningen tar sitt avstamp i de nationella arbetsprocesserna och anpassas till Uppsala läns samverkansstruktur, C-sam.

Läs gärna mer på SMHI:s informationswebb om konsekvensbaserade vädervarningar Länk till annan webbplats.

Målsättning

När du som aktör har genomfört utbildningen ska du ha god kunskap och förståelse om det nya systemet, vad det innebär och vilken roll din organisation har. Under utbildningen testar vi beslut- och samverkansprocessen flertalet gånger och du som deltagare får med dig underlag för att kunna fortsätta öva efter utbildningen.

Målgrupp

Målgrupp för utbildningen är operativa funktioner hos länsstyrelsen, kommunerna, Regionen, elbolag, vattenbolag, regionala aktörer inom exempelvis Trafikverket, Polismyndigheten, Försvarsmakten, Skogsstyrelsen och övriga aktörer.

Anmälan

Sista dag för anmälan är 1 november. Anmälan via formuläret nedan.

Frågor

För mer information är ni varmt välkomna att kontakta oss:

Anders Leijon, införandeansvarig
anders.leijon@lansstyrelsen.se
010-223 32 87

Lotta Hammarström, utbildningsansvarig
lotta.hammarstrom@lansstyrelsen.se
010-223 34 63

VAR:
Utbildningen genomförs på distans via Skype. Länk skickas ut innan utbildningen.
KOSTNAD:
Ingen kostnad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
01 nov 2020

Anmäl dig

Kontakt