17 jun 2020 klocka 18.00 - 21.00

Kattfot, gullviva och blå viol – lär känna betesmarkens flora

Kattfot, gullviva och blå viol – lär känna betesmarkens flora

Ge dig ut på en fältvandring för att lära dig vilka natur- och kulturvärden du hittar i en betesmark. Under ledning av betesmarksexperten Niklas Bengtsson på Lundby Landskapsvård visas växter och djur som gynnas av betande djur.

På vandringen diskuteras olika skötselråd om hur dessa natur- och kulturvärden ska trivas på bästa sätt. Vandringen kommer att ske på Kallerö, där delar ingår i Kallriga naturreservat. Kallerö har en intressant historia och spännande marker med hög biologisk mångfald. Ni som deltagit tidigare på Niklas fältvandringar känner till att de kan dra ut på tiden.

Ta med kläder efter väderlek och en fikakorg. Fältvandringen sker i samverkan med Norra Roslagens Fårklubb.

Vandringen sker utomhus. Med anledning riktlinjerna kring smittspridning av covid-19 håller vi avstånd till varandra under vandringen. Vanligtvis brukar inte anmälan på fältvandring vara nödvändig, men för att inte riskera en för stor folksamling önskas anmälan i detta fall.

Målgruppen för vandringen är intresserade mark- och djurägare.

Maximant antal deltagare: 20 personer.

Anmälan

Niklas Bengtsson, 070-693 99 28 eller Lundby.Niklas@gmail.com

Ange i anmälan, namn, e-post och mobilnummer.

Obervera att länsstyrelsen inte tar emot några personuppgifter. Detta ansvarar Niklas Bengtsson för vid anmälan till vandringen, även om vandringen är publicead på länsstyrelsens webbplats.

VAR:
Kallerö/Grönsinka. Östhammars kommun. Samling vid udden/hamnen.
KOSTNAD:
Ingen avgift.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
15 jun 2020

Kontakt