Information till lantbrukare

På de här sidorna har vi samlat information som kan vara bra att känna till för dig som är lantbrukare. Du hittar också information om kompetensutveckling och rådgivning.

Växtnäring och växtskydd

Använder du växtskydd yrkesmässigt? Här finns information om integrerat växtskydd, behörighetsutbildningar och sprutjournaler.

Förvärv av lantbruksfastigheter

Har du köpt eller fått en lantbruksfastighet? Då kan du behöva söka förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen.

Kompetensutveckling och rådgivning

Vill du utveckla ditt landsbygdsföretag för ökad hållbarhet och miljönytta? En viktig del av Landsbygdsprogrammet är utbildning och rådgivning för dig som är lantbrukare eller landsbygdsföretagare.

Betesförmedling i Uppsala län

Länsstyrelsen Uppsala läns betesförmedling sammanför djurägare som söker betesmarker med markägare som har naturbetesmarker och fodermarker med vall men saknar betesdjur.

Ta jordbruksmark ur produktion

När jordbruksmark läggs ner sker det vanligen genom att man planterar skog, låter marken växa igen eller går över till annan markanvändning.

Kommande händelser - Rådgivning och kurser

Februari 2020
ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
  • 26 feb 2020
    klocka 17.00

    Ullskörd i teorin


    Välkommen till en kväll där ullskörden står i fokus – från fårens klipplats till sortering och lagring av ullen.
  • 03 mar 2020
    klocka 09.30

    Kurs: Vårt dagliga bröd - Baka surdegsbröd till ditt besöksföretag.


    Servera dina gäster ett gott och hälsosamt bröd, surdegsbröd är en trend som är här för att stanna! Det här är kursen för dig som vill komma igång med surdegsbakning eller redan bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning.
  • 10 mar 2020
    klocka 00.00

    Vägen till ökad lönsamhet - Affärsutbildning för livsmedels­producenter


    Är du livsmedelsproducent eller förädlare? Eller funderar du kanske på att bli det? Då är du varmt välkommen till ett antal träffar i affärsutbildning för livsmedelsproducenter i Uppsala län. Totalt 8 träffar från mars till augusti 2020. Anmälan senast den 7 februari.
  • 10 mar 2020
    klocka 09.30

    Kurs: Vårt dagliga bröd - Baka surdegsbröd till ditt besöksföretag.


    Servera dina gäster ett gott och hälsosamt bröd, surdegsbröd är en trend som är här för att stanna! Det här är kursen för dig som vill komma igång med surdegsbakning eller redan bakar med surdeg men vill utveckla och förbättra din bakning.
  • 24 mar 2020
    klocka 09.30

    Kurs - Koka marmelad med kvalitet till ditt besöksföretag


    Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna för att koka marmelad utan tillsatser. Marmelad som innehåller bara frukt/bär och socker. Ta vara på trädgårdens och skogens frukt och bär och koka egen marmelad till dina gäster!
  • 25 mar 2020
    klocka 13.00

    En introduktionskurs i att starta livsmedelsverksamhet


    En introduktionskurs för företag som vill lära sig grunderna för att starta livsmedelsverksamhet. Du får lära dig mer om livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning samt vad du ska tänka på i utformningen och planeringen av din livsmedelslokal liksom vilka tillstånd som behövs.
  • 26 mar 2020
    klocka 13.00

    En introduktionskurs i livsmedelshygien


    Introduktionskurs för nybörjare och för etablerade företag som önskar uppdatera sina kunskaper. Kursen ger dig grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. Du ges en inblick i livsmedelslagstiftningen och betydelsen av god livsmedelshygien för att producera säkra livsmedel.
  • 31 mar 2020
    klocka 09.30

    Kurs - Koka marmelad med kvalitet till ditt besöksföretag


    Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna för att koka marmelad utan tillsatser. Marmelad som innehåller bara frukt/bär och socker. Ta vara på trädgårdens och skogens frukt och bär och koka egen marmelad till dina gäster!

Kommande händelser - Växtodling och växtskydd

Februari 2020
ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Kontakt