11- 12 nov 2019 klocka 11.30 - 15.00

Svensk ull för en hållbar framtid

Svensks ull

Foto: Fia Söderberg

Intresset för svensk ull ökar och allt fler får upp ögonen för olika användningsområden. Därför vill vi inspirera fler och öka kunskapen om ullens värden och möjligheter. Branschträffen är för dig som är verksam inom får- och ullnäringen, mode- och textilbranschen eller entreprenör med intresse för svensk ull.

Välkommen till en tvådagars branschträff där vi visar exempel på aktörer som med passion och framåtanda utvecklar användningen av svensk ull. Dagarna innehåller föreläsningar och workshops om svensk ull- och fårnäring, mode- och outdoorföretag, textilindustri, forskning och fåravel.

Vi vill se framåt och söka nya vägar för kunskaps­främjande och produktutveckling för att stärka ull- och fårnäringen. Under dagarna finns också ett showroom med exempel på olika produkter där svensk ull används på ett innovativt sätt.

Här finns möjlighet till nätverkande, mingel och dialog om en eventuell svensk Wool Week i framtiden. Var befinner vi oss nu i Sverige? Hur kan vi med gemensamma krafter uppmärksamma ullen i ett brett perspektiv över hela landet?

ProgramPDF.

Anmälan genom at klicka på länken högre upp på sidan "Anmäl dig här!". Obervera att dina anmälningsuppgifter inte går till Länsstyrelsen i Uppsala län.

Arrangörer: Länsstyrelsen i Uppsala län, Nämnden för hemslöjdsfrågor, Ullförmedlingen, Ullkontoret, Svenska fåravelsförbundet och Ullvilja.

Mat: Lunch och fika ingår båda dagarna.

Frågor: Kontakta Hanna Bjärnlid: hanna.bjarnlid@lansstyrelsen.se, telefon 010 223 33 10.

Loggor

Arrangörer

Logotyper arrangörer svesnk ull

VAR: Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala

KOSTNAD: Ingen kostnad.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 okt 2019

Kontakt