06 nov 2019 klocka 13.00 - 15.30

Företagsbesök: Österby Gård, Sigtuna

Österby gård

Foto: Österby Gård

Saga och Kristian driver Österby Gård utanför Sigtuna. Vi besöker dem för att höra dem berätta om hur de driver sin diversifierade verksamhet samt för att inspireras. Besöket är också en chans för deltagare att möta varandra och utbyta kontakter och idéer.

På Österby Gård finns många av lantbrukets djur – från nötkreatur till får, höns och hund. Utöver att driva ett stort lantbruk finns på gården en gårdsbutik med ett brett sortiment av egenproducerade såväl som andra lokala produkter till försäljning. Även minicafé och glassförsäljning sker på sommaren.

Besöket är till för dig som vill utveckla din egen verksamhet men behöver inspiration och idéer för att komma vidare och är en del av projektet Från Jord till bord. Har du en gårdsbutik eller vill du starta en? Funderar du på att prova på en ny verksamhetsgren men vet inte riktigt vad eller hur du ska gå till väga? Besöket är en chans för dig att få inblick i att driva flera verksamheter inom ett företag och att få möta andra landsbygdsföretagare.

Läs mer på Österby Gårds webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var: Österby Gård, Sigtuna. Vassundavägen 243.

Kostnad: Ingen kostnad.

Sista anmälningsdag: 30 oktober 2019.

Fika: Österby Gård och Länsstyrelsen Uppsala län bjuder på kaffe/te och smörgås.

Frågor: Kontakta Hanna Bjärnlid: hanna.bjarnlid@lansstyrelsen.se, telefon 010 223 33 10.

Från jord till bord är ett projekt som Länsstyrelsen i Uppsala län driver inom ramen för landsbygdsprogrammet och i samarbete med Ät Uppsala län med syfte att bidra till utvecklingen av länets landsbygdsföretagare inom livsmedelssektorn.

Detta genom att erbjuda en möjlighet till ökad förståelse för marknaden och en möjlighet att skapa samarbeten mellan livsmedelskedjans olika delar. Långsiktigt vill vi bidra till konkurrenskraftiga företagare i länet som har kraft att skapa nya jobb på landsbygden.

EU, Ät Uppsala län

VAR: Österby Gård, Sigtuna. Vassundavägen 243.

KOSTNAD: Ingen kostnad.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 okt 2019

Anmäl dig här
Jag godkänner att mitt namn, företagsnamn och e-postadress samlas på en deltagarlista som kommer delas med de andra deltagarna * (obligatorisk)
Jag godkänner att mitt namn, företagsnamn och e-postadress samlas på en deltagarlista som kommer delas med de andra deltagarnaExempelvis kostavvikelser, hjälpmedel, m.m.

Kontakt