18 sep 2019 klocka 08.30 - 16.30

Våldet går inte i pension!

Våldet går inte i pension

Diakonistiftelsen Samariterhemmet och Länsstyrelsen Uppsala län bjuder in till en utbildningsdag den 18 september 2019 på temat "Våldet går inte i pension!"

I sitt eget hem kan äldre utsättas för våld av en partner, ett barn eller barnbarn, och på ett äldreboende kan en granne eller personal vara förövare. Både äldre kvinnor och äldre män utsätts för våld, men våldet mot kvinnor är grövre, mer upprepat och får allvarligare konsekvenser. Våld är dessutom mycket mer än slag och sparkar, till exempel är hot och kränkningar, ekonomiskt utnyttjande, sexuella över-grepp och vanvård också våld.

Genom denna utbildningsdag vill Diakonistiftelsen tillsammans med Länsstyrelsen i Uppsala län lyfta frågan om våld mot äldre och belysa vikten av kunskap, av organisering och specifika insatser för äldre våldsutsatta och äldre som förövare. Under dagen varvas föreläsningar med workshops.

Utbildningen riktar sig till personal inom bland annat statliga och regionala myndigheter i Uppsala län, äldreomsorg, primärvård och kyrkor som arbetar med eller möter äldre som drabbas eller riskerar att drabbas av våld.

Anmälan är bindande. Anmäl dig genom att kicka på "Anmäl dig här!" högre upp på sidan. Plats kan dock överlåtas till annan person. Om antalet anmälda inte uppgår till 25 personer förbehåller vi oss rätten att ställa in undervisningstillfället.

För mer information:
Charlotte Engel, 076 8053311, charlotte.engel@samariterhemmet.se
Lena Olai, 070 2705933, lena.olai@samariterhemmet.se

VAR: Mariasalen, Stiftets hus, Dragarbrunnsgatan 71, Uppsala.

KOSTNAD: Dagen är kostnadsfri. Kaffe och lunch ingår.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 11 sep 2019

Kontakt