26 sep 2019 klocka 08.30 - 16.00

Processutbildning om inter­sektionella perspektiv på våld i nära relation

Processutbilding

Välkommen till länsstyrelsernas processutbildning om intersektionella perspektiv på våld i nära relationer. Under utbildningen får du ökad kunskap om intersektionalitet och normkritik, och får tillfälle att applicera kunskaperna på fiktiva fall såväl som på din egen verksamhet.

Skydd och stöd vid våld i nära relationer är samhällets ansvar. Men de som har ett svagt samhällsskydd riskerar att få sämre stöd eller inte upptäckas som utsatta för våld. För att stärka samhällets viktiga insatser för stöd och skydd har länsstyrelserna tagit fram metodstödet ”Intersektionella perspektiv på våld i nära relationeröppnas i nytt fönster”.

Hur påverkar heteronormativitet, rasism och otillgänglighet tillgången till skydd och stöd vid våldsutsatthet? Varför gör stereotyper om ideala offer och förövare att våldsutsatta aldrig upptäcks? Och hur kan vi utforma organisationer och skapa förtroende i enskilda möten så att stödet vid våld blir mer jämlikt? Det är några av de frågor vi tillsammans undersöker under utbildningen.

Ladda ner metodstödet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vem är målgrupp? Utbildningen vänder sig till dig som redan har god kunskap om våld i nära relationer och vill utveckla din praktik eller verksamhet med hjälp av intersektionella perspektiv. Du kanske arbetar i en kommun, idéburen sektor, landsting eller annan verksamhet.

Vad betyder processutbildning? Det betyder att utbildningen bygger på moment av egen reflektion, diskussioner och övningar, och mindre på föreläsningsinslag.

Vem håller i utbildningen? Amphi produktion och Länsstyrelsen Skåne håller utbildningen för Länsstyrelsen i Uppsalas räkning.

Anmälan är bindande.

Fler frågor? Kontakta Sabina Carlsson på sabina.carlsson@lansstyrelsen.se telefon 010-223 32 69 eller Helena Svensson på helena.svensson@lansstyrelsen.se telefon 010-223 32 39.

Ny plats och ny starttid

Utbildingen är flyttad från Uppsala Missionskyrka, Sankt Olofsgatan 40 till Gillesalen, Clarion hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23 i Uppsala och att tiden är ändrad från kl. 9.00 till 8.30.

VAR: Gillesalen, Clarion hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23 Uppsala

KOSTNAD: Ingen kostnad. Länsstyrelsen bjuder på lunch och fika.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 12 sep 2019

Anmäl dig

Kontakt