20 nov 2018 klocka 17.30 - 20.30

Från jord till bord - träff om närproducerat

ÄT UPPsala län

Efterfrågan på närproducerad mat är stor, men varför speglas det inte i utbudet? Vilka vägar framåt finns för att öka andelen närproducerad mat på krog och i butik? Vi försöker gemensamt hitta svar genom en träff med företagare från hela livsmedelskedjan.

Träffen är för alla som är en del av livsmedelskedjan: primärproducent, förädlare, grossist, handlare eller krögare. Syftet med kvällen är att lära av varandra – vad är viktigt för grossister? Hur levererar man till en restaurang? Hur tänker mindre producenter?

Träffen är en mötesplats för er och ett tillfälle att sprida goda exempel, på så vis vill vi inspirera till nytänkande i den egna verksamheten ­– oavsett om du är stor eller liten.

Träffen inleds med ett panelsamtal mellan Johanna Mellberg från Johanna och Mat, Per Idlund från Martin & Servera, Kristofer Franzén från Franzéns charkuterier, Martin Andersson, kökschef på Svenssons krogar, Gustav Blomster från Lövsta kött/Andersson & Tillman och en handlare.

Alla sex representerar olika delar av livsmedelskedjan och har lyckats med närproducerat i sina verksamheter på ett eller annat sätt. Därefter diskuterar vi vidare under friare former.

Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen.

När: tisdagen den 20 november 2018, kl. 17.30-20.30.

Plats: Loftet, Duhrevägen 8, 756 51 Uppsala (SLU).

Anmälan sker via länsstyrelsens hemsida.

Fika bjuder länsstyrelsen på i form av kaffe/te och smörgås.

Kostnad: kvällen är kostnadsfri.

Vägbeskrivning: Närmsta busshållplats är ”Campus Ultuna”. Loftet ligger ovanpå Ulls restaurang (Syltan) i den gamla ladugården bredvid kårhusbyggnaden.

Frågor? Kontakta Hanna Bjärnlid: hanna.bjarnlid@lansstyrelsen.se, 010 223 33 10.

Varmt välkommen!

 

VAR: SLU, Statens lantbruksuniversitet, Loftet, Duhrevägen 8, Uppsala

KOSTNAD: Ingen kostnad

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 06 nov 2018

Kontakt