24- 26 aug 2018 klocka 00.00 - 00.00

Lokala naturvårdens dag

Liten bro och grusad gångväg i Tallparken

Sista helgen i augusti firas Lokala naturvårdens dag i hela Sverige. I Uppsala län kan du följa med på guidade turer, gå tipsrunda, upptäcka träd och insekter, se gäddors vandringsväg och mycket annat. Evenemangen är kostnadsfria och ingen föranmälan behövs.

Program

Upptäck vad åsen gömmer – följ med på guidad tur

24 augusti kl 15, elljusspårets start i Tärnsjö
Med start kl 15 på fredag bjuder Heby kommun på guidad tur längs elljusspåret. Under promenaden berättar kommunens miljöstrateg Camilla Winqvist om Dalkarlsåsens värden för växter och djur, företag, motion och friluftsliv. Vi får också höra om historia, kultur och geologi kopplat till åsen och om LONA-projekt som gjorts i anslutning till åsen. Vi går i ett lugnt tempo och gör många stopp.

Ingen anmälan krävs. Samling vid elljusspårets start. Ta kläder efter väder och något att dricka om det är varmt.

Informationen kommer att sitta uppe efter spåret mellan den 22 och 29 augusti för den som vill promenera och läsa på egen hand.

Hjärtligt välkommen!

Upplandsleden – vandra genom ugglornas skogar, hjortronens myrar och längs spegelblanka sjöar

25 augusti från kl 8, Hammaren i Gimo
En slinga av Upplandsleden går runt Gimodammen. I samband med att loppet
Gimodammen runt arrangeras finns Östhammars kommun på plats med kartor och information om Upplandsleden och besöksmål på vägen.

Östhammars kommun bjuder på fika. Välkommen!

Tallparken – solnedgångar, gamla tallar och gäddornas lek

25 augusti kl 15, grillplatsen vid gröna bron, Hummelfjärd, Öregrund
Tallparken är ett område med historia och vidsträckt utsikt, vackra tallar och gäddornas vandringsväg upp till yttre Hummelfjärden. Östhammars kommun finns på plats och berättar om området och det som är på gång.

Östhammars kommun bjuder på grillad korv och kaffe. Välkommen!

Stadsskogens dag

26 augusti kl 11-15, Stadskogen i Uppsala
Massor av roliga aktiviteter för både stora och små. Upptäck Stadsskogens träd och insekter, testa lådcyklar och åk linbana. Passa även på att åka häst och vagn, prova kolbullar, gå upp i vattentornet, besök marknadsgatan och mycket mer.

Föreningen Skogstur arrangerar två korta turer anpassade för personer med funktionsnedsättningar. Du har också möjlighet att prova på att köra rullstol i skogsmiljö eller att ta dig runt en snörhinderbana mellan träden i skogen.

Välkommen!

Guidning vid Tegelmorasjön

26 augusti kl 18, Tegelmorasjöns parkering, Tierp

Följ med på en guidning i området kring Tegelmorasjön under musikevenemanget Tegelsmoraveckans första dag. Föreningen Tegelsmorasjön står för guidning och bildvisning.

Välkommen!

 

VAR: Olika platser i Uppsala län

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt