Risk för skogsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Utflyktsprogrammet 2022 är här!

Efter ett uppehåll under pandemin är det åter dags för ett tryckt program fyllt av förslag på utflykter och evenemang i länets varierade och fina natur. Den första aktiviteten äger rum redan på söndag den 3 april och är en vandring från Skutskär till Brämmenstugan tillsammans med Friluftsfrämjandet.

I Utflyktsprogrammet för våren och sommaren 2022 samlas 80 utflykter i Uppsala läns natur. Kommuner, naturskolor, Upplandsstiftelsen, Biotopia och en mängd olika ideella föreningar står för arrangemangen. Välj bland till exempel vandringar, cykelturer, naturguidningar och familjeaktiviteter. De flesta aktiviteter är gratis, men på några betalar du för guide, transport eller lån av utrustning.

karta över utflyktsmål i utflyktsprogrammet 2022

Programmet samordnas och ges ut gemensamt av Upplandsstiftelsen, Biotopia och Länsstyrelsen Uppsala län. Flera av utflykterna går till skyddad natur. Programmet finns tillgängligt på Biotopia och har skickats ut till länets bibliotek. Alla utflykter finns med i Biotopias kalendarium och de kommer även att publiceras successivt i appen Naturkartan. Biotopia svarar gärna på frågor om de enskilda aktiviteterna.

Utflyktsprogrammet vår och sommar 2022 Länk till annan webbplats.

Se aktuella utflykter i Biotopias kalender på biotopia.nu Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss