Risk för skogsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Två tillfälliga parkeringar i Hjälstaviken

Piktogram för parkering - bokstaven P

Länsstyrelsen har noterat att många fler söker sig till naturreservaten under coronatiden. I vissa reservat, till exempel Hjälstaviken, har det vid flera tillfällen varit svårt att hitta parkering. Besökare har då parkerat trafikfarligt på vägrenen på vältrafikerade allmänna vägar. De har även parkerat på ett sätt som hindrat lantbrukare att komma till sina åkrar.

För att undvika dessa trafikfarliga och på andra sätt olämpliga parkeringslösningar kommer Länsstyrelsen under maj månad att anvisa till två tillfälliga parkeringar på åkrar i reservatet. Den ena finns i anslutning till parkeringen i Jungfrulunden och den andra i anslutning till parkeringen i Parnassen.

Det är bra för hälsan att röra på sig och Länsstyrelsen uppmuntrar allmänheten att besöka våra fina naturpärlor som naturreservaten är. Folkhälsomyndighetens uppmaningar om att stanna hemma vid symptom på Covid-19 (och två dygn efter senaste symptom) samt att hålla distans till andra gäller även ute i naturen. Det finns gott om plats i reservatet att hålla avstånd, men tänk även lite extra på detta i Gömslet och i Fågeltornet. Försök också se till att hålla avstånd på spången även om det är svårare.

Kontakt

Länsstyrelsen Uppsala län

Förvaltning av skyddad natur

Telefon (vxl): 010-22 33 000

Dela sidan:

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss