Ungt vildsvin

Aktuell information om svinpestsmittan

Afrikansk svinpest har konstaterats i Fagersta kommun i Västmanlands län som gränsar till Uppsala län. Det är det första fallet i Sverige. Afrikansk svinpest är en allvarlig virussjukdom som drabbar vildsvin och grisar, däremot drabbar den inte människor eller andra djurslag. Via länkarna får du aktuell information.

KALENDER

 • 03 okt 2023 Klocka som ikon 17.00 - 18.30
  Äppelodling, matkluster och samverkan Välkommen på studiebesök på Tiefensee äppelodling utanför Malmköping. Temat är äpplen, samverkan och producentföreningar.

  Anmäl dig här – senast 1 oktober

 • 04 13 okt 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Frukostwebbinarier om hållbar konsumtion RUS, länsstyrelsernas regionala utveckling och samverkan i miljömålssystemet, bjuder tillsammans med nationella myndigheter in till webbinarier som tar upp olika delar av konsumtionsområdet.

  Ingen anmälan krävs

 • 04 okt 2023 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Fördjupningsseminarium om 3-cmc/kristall Välkommen att fylla på med kunskap och få en aktuell lägesbild inom området riskbruk, missbruk och beroende. Denna gång tittar vi närmare på kristall, nätdroger och cannabinoider.

  Anmäl dig här – senast 2 oktober

 • 05 okt 2023 Klocka som ikon 09.30 - 16.00
  Koka marmelad på höstens frukter för landsbygdsföretagare Välkommen till en kurs där du lär dig grunderna att koka marmelad, kompott, mos, inkokt frukt, syltat frukt, gelé med höstens frukter. Vi kommer bland annat att använda äpplen och päron. Vi använder b...

  Anmälningsdatum är passerat

Klimatklivet

Miljö och vatten

Klimatinvesteringsstöd

Du kan ansöka mellan den 18 september och 29 september 2023. E-tjänsten är öppen till klockan 16.30 den 29 september.

Laddstation, bill laddas med el.

Sök stöd för laddstationer i höst

I höst finns goda möjligheter för dig som är intresserad av att söka stöd för att installera laddstationer. Både Energimyndigheten och Naturvårdsverket utlyser medel.

Skrattmås

Djur

Information om fågelinfluensa

Fågelinfluensa är väldigt smittsam virussjukdom som cirkulerar bland vilda fåglar och kan sprida sig till tamfåglar.

Samhälle

Eget ansvar vid kris

Vid en större samhällsstörning behöver alla hjälpas åt. Länsstyrelsens roll är att hålla ihop samarbetet i länet. Du som privatperson har ett eget ansvar.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Det finns ett antal investeringsstöd att söka.

Villor på rad i sommargrönska. 

Miljö och vatten

Energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan från och med den 3 juli 2023 ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

NYHETER

 • 2023-09-29

  Invigning av utställning vid talmansbesök

  Utställningen ”Riksdagen under 500 år” invigs måndag 2 oktober vid stadsbiblioteket i Uppsala i samband med att landshövding Stefan Attefall tar emot riksdagens andre vice talman Julia Kronlid.
 • 2023-09-22

  Dags för beredskapsvecka – öva och lär dig mer

  Hur klarar du en samhällskris? Vad är trygghetspunkter och var finns närmaste skyddsrum? Beredskapsveckan är en informatio...
 • 2023-09-15

  Samråd om ändrade havsplaner för mer vindkraft i havet

  Förslagen till ändrade havsplaner, som ska skapa förutsättningar för havsbaserad vindkraft, finns nu tillgängliga för intr...
 • 2023-09-11

  Nya landshövdingen på resa i länet

  Som ny landshövding ingår att göra en runt-resa i samtliga kommuner i Uppsala län för att träffa det politiska styret, kny...

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss