• Eldningsförbud i hela Uppsala län

  Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat att eldningsförbud gäller i hela Uppsala län, från torsdagen den 11 maj 2023 klockan 15.00. Förbudet gäller tillsvidare. The County Administrative Board has decided on a fire ban in Uppsala county, from 3 pm on May 11th 2023, valid until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Uppsala länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför viktigt att sätta tydliga gränser. För att stötta föräldrar och andra vuxna i den gränsdragningen har kommunikationsmaterialet ”Full koll” tagits fram som ger relevant information om ungdomar, alkohol och andra droger.

KALENDER

 • 30 maj 2023 Klocka som ikon 13.30 - 17.00
  Starta livsmedelsverksamhet för landsbygdsföretagare Föreläsningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet på ditt landsbygdsföretag, med inriktning på olika typer av gårdsförädling. Tillsammans med övriga deltagare får du ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Webbinarium om nikotinprodukter Välkommen till ett webbinarium om nikotinanvändningens konsekvenser för barn och unga. Webbinariet kommer att fokusera på de nya nikotinprodukterna.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2023 Klocka som ikon 13.00 - 14.30
  Gör din egen Växtnäringsbalans Välkommen på en digital träff om att göra en växtnäringsbalans med hjälp av Greppa Näringen. En växtnäringsbalans ger dig en överblick över hur effektivt du använder växtnäringen på gården och hur det...

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 01 jun 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.30
  Starta livsmedelsverksamhet för landsbygdsföretagare Föreläsningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet på ditt landsbygdsföretag, med inriktning på olika typer av gårdsförädling. Tillsammans med övriga deltagare får du ...

  Anmälningsdatum är passerat

Din eld – ditt ansvar

Med vårvärmen ökar risken för gräs- och skogsbränder. Varje år får räddningstjänsten rycka ut och släcka bränder som orsakats av ovarsamhet eller ren okunskap.

Djur

Om rovdjursangrepp

Om du misstänker att du drabbats av ett rovdjursangrepp, kontakta Länsstyrelsens rovdjurstelefon 010-223 32 24. 

Om oss

Länstyrelsens karttjänster

I vårt webbGIS hittar du bland annat information om riksintressen, skyddad natur, kulturmiljöer och andra underlag för mark- och vattenanvändning.

Samhälle

Jämlik hälsa

Länsstyrelsen samarbetar med kommuner, region och andra aktörer för att skapa en god, jämlik och jämställd hälsa i länet.

Om oss

Stefan Attefall ny landshövding i Uppsala län

Länsstyrelsen i Uppsala län välkomnar nya lands­hövdingen Stefan Attefall som tillträdde 20 april.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Det finns ett antal investeringsstöd att söka.

NYHETER

 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför viktigt att sätta tydliga gränser. För att stötta föräldrar och andra vuxna i den gränsdragningen har länsstyrelserna tagit fram kommunikationsmaterialet ”Full koll” som ger relevant information om ungdomar, alkohol och andra droger.
 • 2023-05-11

  Landshövdingen besökte försvarsmaktsövningen Aurora23

  Under tisdagen den 9 maj besökte landshövding Stefan Attefall Upplands flygflottilj F 16 vid Uppsala Garnison tillsammans ...
 • 2023-05-10

  Nu är det dags att koppla hunden

  Under våren är det viktigt att du som hundägare håller hunden kopplad. Det behövs för inte störa de vilda djuren i naturen...
 • 2023-05-08

  Låt inte afrikansk svinpest spridas till Sverige

  Släng inte matrester i naturen! Vi behöver tillsammans hjälpas åt så att svenska tamgrisar och vildsvin inte smittas av de...