Risk för skogsbrand i Uppsala länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Rösträkning

Så gick EU-valet i Uppsala län

Den slutliga rösträkningen i Uppsala län visar att valdeltagandet i EU-valet var 56,89 procent i länet. Den slutliga rösträkningen innebär att länsstyrelsen kontrollräknar valnattens preliminära resultat, granskar alla giltiga och ogiltiga valsedlar samt räknar och registrerar personröster.

KALENDER

 • 24 jun 2024 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Vill du restaurera din betesmark eller få skötseltips? (24 juni) Var med på en digital gruppträff om restaurering och skötsel av igenvuxen betesmark.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 jun 2024 Klocka som ikon 12.30 - 13.15
  Länsstyrelserna i Almedalen: Ledarskap i kris och krig Vad är den största skillnaden mellan ledarskap i fredstid och ledarskap om krisen eller kriget kommer? Vad kan vi lära oss av omvärldshändelser och vilken är den största utmaningen med Nato när det gä...

  Ingen anmälan krävs

 • 07 jul 2024 Klocka som ikon 13.00 - 17.00
  Kurs i lieslåtter Det finns ett nyvaknat intresse för att slå blomsterängar för hand med lie, värdefullt för pollinerare och den biologiska mångfalden) Ledaren går igenom grunderna för lieslåtter och sen får du prova a...

  Anmäl dig här – senast 1 juli

 • 12 aug 2024 Klocka som ikon 14.00 - 15.00
  Migrationsverket presenterar sin senaste prognos, tillfälle 3 av 4 Fyra gånger per år lämnar Migrationsverket prognoser till regeringen kring hur myndigheten bedömer att migrationen till Sverige kommer att se ut de närmaste åren.

  Anmäl dig här – senast 5 augusti

Ängs och betesmarker.

Natur och landsbygd

Från den 1 juni kan du ansöka om ersättning för åtgärder i ängs- och betesmarker

Den 1 juni öppnar ansökan för restaureringsstöd för ängsmarker och betesmarker samt för restaureringshamling av lövträd.

Natur och landsbygd

Betesförmedling

Betesförmedlingen sammanför djurägare som söker betesmarker med markägare som har naturbetesmarker och fodermarker med vall men saknar betesdjur. Anmäl vad du behöver via våra formulär.

Varningsmottagare och VMA

Test av varningsmottagare och VMA måndag den 3 juni

Till dig som bor eller bedriver verksamhet i den inre beredskapszonen, nära Forsmarks kärnkraftverk. Test av varningsmottagare måndagen den 3 juni 2024.

Samhälle

Ska ni gifta er borgerligt snart?

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Tämnaren

Besöksmål

Följ vattennivån för Tämnaren

Vårens soliga väder och höga temperaturer har gjort att vattennivåerna i Tämnaren sjunkit snabbt. Sedan april har vattnet sjunkit nära en meter och är nu på mer normala nivåer för årstiden.

Hund som ligger på golvet med huvudet framåt.

Djur

Anmäl bristande djurhållning

Om du ser att djur far illa i Uppsala län kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post.

NYHETER

 • 2024-06-19

  Kraftig inbromsning för bostadsbyggandet efter rekordår

  2023 blev ett rekordår när det gäller antalet färdigställda bostäder i Uppsala län. Men bostadsbyggandet har bromsat in rejält och länet står inför fortsatt bostadsbrist. Det visar en ny rapport från länsstyrelsen.
 • 2024-06-18

  Skydd av kulturegendom – i fred och beredskap

  Sveriges 21 länsstyrelser har tillsammans tagit fram publikationen ”Kulturmiljö i beredskap”. Den är högaktuell med tanke ...
 • 2024-06-17

  Länsstyrelserna i Almedalen – om ledarskap i krig, brottslighet och hot mot demokratin

  Landets länsstyrelser bjuder in till tre seminarier under årets Almedalsvecka. I fokus står samtal om ledarskap i kris och...
 • 2024-06-17

  Så gick EU-valet i Uppsala län

  Den slutliga rösträkningen i Uppsala län visar att valdeltagandet i EU-valet var 56,89 procent i länet. Personkryssen är o...

Landshövding

Stefan Attefall

Besöksadress

Bäverns gränd 17

Postadress

751 86 Uppsala

Organisationsnummer

202100-2254

Följ oss