Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Anna Kinberg Batra blir ny ordförande för Stiftelsen Skansen

Landshövding Anna Kinberg Batra i Tessinska palatsets trädgård.

Foto: Erik Olsson, Länsstyrelsen Stockholm

Regeringen har beslutat att förordna Anna Kinberg Batra som ny styrelseordförande för Stiftelsen Skansen. Jag ser mycket fram emot uppdraget, och att samarbeta med styrelse, vd, medarbetare, samarbetspartners och Skansens många övriga vänner för att föra arvet vidare, säger landshövdingen.

Vid regeringssammanträdet den 7 december beslutade regeringen att förordna landshövdingen i Stockholms län, Anna Kinberg Batra, som ledamot och ordförande i Stiftelsen Skansen. Förordnandet gäller från 1 januari 2024 till och med 31 december 2026.

Skansen är en av Stockholms allra viktigaste mötesplatser, för hela familjen och besökare från hela världen. Här finns både natur och kultur, nationaldag och nyårsfirande, andakt och allsång, för att bara nämna några delar av Skansens rika verksamhet som lockar miljonpublik varje år.

Vi kan inte förstå vår framtid om vi inte känner vår historia, sade Skansens grundare Artur Hazelius redan vid grundandet 1891. I oroliga tider är det budskapet extra viktigt, säger Anna Kinberg Batra

Det är praxis att utse landshövdingen i Stockholms län som ordförande i Stiftelsen Skansens styrelse. Anna Kinberg Batra efterträder därmed Sven-Erik Österberg, Stockholms läns förra landshövding, som är ordförande för stiftelsen året ut.

Stiftelsen Skansen

Skansen är en fristående stiftelse som förvaltas av en styrelse som består av sju ledamöter. Ordförande och ytterligare tre ledamöter förordnas av regeringen, två ledamöter utses av Nordiska museets nämnd. Även Skansens vd är ledamot i styrelsen.

Stiftelsens inriktning är att med hänsyn till Skansens karaktär av friluftsmuseum bedriva en verksamhet som levandegör svensk kultur och natur samt skapa en levande miljö för olika fritidsintressen.

Organisation, Skansen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss