Risk för skogsbrand i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tredje mötet i arbetet mot gängkriminaliteten

Tillsammans med socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall samlade landshövding Anna Kinberg Batra i förra veckan representanter för civilsamhället, socialtjänst, psykiatri, polis och företag för att förstärka länets samlade arbete mot att unga fastnar i kriminalitet.

Det är tredje gången under hösten som landshövdingen samlar representanter för regeringen, offentliga och privata aktörer och representanter från civilsamhället för att identifiera möjligheter att förstärka arbetet i länet mot gängkriminaliteten. Vid det första tillfället deltog justitieminister Gunnar Strömmer. I förra veckan hölls ett samtal där bland annat vikten av samverkan för att skapa trygga platser diskuterades och vid det deltog bland andra flera fastighetsägare.

Hela samhället måste samarbeta för att vi ska vända den här utvecklingen och skydda barn från att hamna i gängkriminalitet. Jag är därför tacksam över den breda uppslutningen på mötet och de konkreta problem och förslag på hur vi kan jobba bättre tillsammans som lyftes, säger Anna Kinberg Batra.

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss