• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fira Kungens 50 år på tronen på plats i Stockholm den 22 juni

Emblemet för kung Carl XVI Gustafs 50 år på tronen. En krona i guld och texten "C XVI G, Jubileum, 50 år" på en mörkblå bakgrund.

Torsdagen den 22 juni bjuder Länsstyrelsen in länsborna att komma och fira H.M. Konungen som i år har varit Sveriges statschef i 50 år. Kungaparet kommer att delta på publika arrangemang i Stockholm, vilka kommer att ske på Sätrastrandsbadet i Skärholmen och Slottsbacken i Gamla stan.

Under året firar H.M. Konungen 50 år på tronen. Som en del i firandet besöker Kungen och Drottningen residensstäderna i Sveriges samtliga 21 län. Den 22 juni är det Stockholms läns tur att uppmärksamma Kungens 50-årsjubiléum. Länsstyrelsen arrangerar firandet och landshövding Anna Kinberg Batra är värd.

Firandet kommer att starta på Sätrastrandsbadet i Skärholmen under förmiddagen och sedan fortsätta med arrangemang på Slottsbacken i Gamla stan. Alla länsbor och besökare är välkomna att komma och delta i firandet av Kungen.

Detaljerat program kommer.

Information om Jubileumsåret 2023 på Kungahusets webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm