• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Resultat i val till regionfullmäktige klart i Stockholms län

Länsstyrelsen i Stockholms län har i dag fastställt resultatet för valet till regionfullmäktige i Region Stockholm. Mandatfördelningar och invalda ledamöter presenteras på val.se.

Sedan dagen efter valet har Länsstyrelsen Stockholm kontrollräknat och granskat ungefär 4,5 miljoner valsedlar i valen till riksdag, kommun- och regionfullmäktige i länet.

Först räknades alla röster i riksdagsvalet, som blev klart på lördagen efter valet. Därefter räknades alla röster till kommunernas fullmäktige och slutligen rösterna till regionfullmäktige.

– Vi har haft en särskild valorganisation med 500 personer igång under drygt två veckor. Alla har jobbat målmedvetet och med stort engagemang för att få fram ett korrekt slutligt resultat för Stockholms län, säger Länsstyrelsen valsamordnare Hans Lind.

Nu är de slutliga resultaten beslutade. På Valmyndighetens webbplats val.se presenteras samtliga valresultat, mandatfördelningar, invalda ledamöter och ersättare.

Mandatfördelning i regionfullmäktige i Stockholms län,
invalda ledamöter och ersättare (val.se) Länk till annan webbplats.

Kontakt

Valkansli Stockholm

Telefon 010-223 10 00