• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen delade ut pris till Årets nybyggare i Stockholms län

Landshövdingen i Stockholms län tillsammans med länets pristagare i Årets nybyggare 2022.

Landshövdingen tillsammans med Stockholms läns vinnare av utmärkelserna i Årets nybyggare 2022. Foto: Benjamin Samsudin

Ett företag som levererar uppdaterade byggprojektdata, ett annat som är specialiserat på digitaliserade flöden av kylda last mile-leveranser och ett tredje som genom sin digitala plattform förmedlar tolk- och översättningstjänster. Personerna bakom företagen har tilldelats utmärkelserna Årets nystart, Årets pionjär och Årets unga pionjär i Stockholms län. Priserna delades ut av landshövdingen under en tillställning.

De tre utmärkelserna inom priset Årets nybyggare lyfter fram företagsamma personer med utländsk bakgrund. Syftet är att öka intresset för entreprenörskap, visa att det går att lyckas skapa företag i Sverige och hur det bidrar till samhället samt att minska upplevelsen av utanförskap.

Utmärkelsen Årets nystart tilldelas en företagare som kort tid efter ankomsten till Sverige startat ett eget företag och som varit aktivt i minst två år. Till Årets pionjär utses en person som drivit ett företag under minst fem år med kontinuerlig tillväxt runtom i Sverige och/eller internationellt. Årets unga pionjär blir någon som är max 32 år, har minst en förälder med utländsk bakgrund och har startat ett företag med en affärsidé som visar på tillväxtpotential och håller en hög innovationsgrad.

Förra veckan delade landshövding Sven-Erik Österberg ut 2022 års pris till vinnarna i Stockholms län:

  • Årets nystart – Alaa Alshawa och Rim Alexandra Halfya
  • Årets pionjär – Ali Ghoce
  • Årets unga pionjär – Virpal Singh och Leyla Sarac

– Det är en ära att få dela ut pris till sådana fantastiska företagare. Med drivkraft och engagemang har de utvecklat företag och tjänster som gör stor nytta. Stockholms län är en kunskapsintensiv region med välutbildad befolkning och många företag. Att våra invånare dessutom har olika bakgrund, erfarenheter och språkkunskaper är en otrolig tillgång och visar på den breda kompetens som finns i vårt län, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Årets nystart

Alaa Alshawa och Rim Alexandra Halfya – driver proptech-bolaget Combify AB som är specialiserat på att leverera uppdaterade byggprojektdata till fastighetsutvecklare, fastighetsägare, arkitekter och byggnadsingenjörer. Combify erbjuder enkel tillgång till fastighetsdata, vilket sparar tid och möjliggör datadrivna beslut och mer välgrundat beslutsfattande.

Årets pionjär

Ali Ghoce – driver sedan 2015 företaget Gordon services AB som är specialiserat på digitaliserade flöden av kylda last mile-leveranser. Genom sin tech-plattform hjälper Gordon Delivery stora dagligvarukedjor och matkassebolag med effektiva logistiklösningar inklusive hemleverans.

Årets unga pionjär

Virpal Singh och Leyla Sarac – driver techbolaget DigitalTolk AB som har en marknadsplats för företag, B2B och myndigheter, som i huvudsak är verksamma inom språkbranschen. Processen att hitta och matcha en kund med en tillgänglig och kvalificerad tolk är ofta tidskrävande och ineffektivt på grund av bristande teknik. DigitalTolk har revolutionerat den svenska marknaden genom att låta kundförfrågningar automatiskt matcha med högkvalitativa tolkar, vilket gör att klinisk personal eller juridiska ombud kan börja kommunicera med sina patienter och klienter inom några sekunder.

Om priset

Utmärkelsen är instiftad av Stiftelsen IFS. Syftet med priset, som delats ut sedan 1999, är att hylla och synliggöra företagare med utländsk bakgrund och för att öka intresset för entreprenörskap. H.M. Konung Carl XVI Gustaf är beskyddare av priset.

Varje län utser regionala finalister i kategorierna, vilka sedan går vidare till den nationella finalen som arrangeras på Stockholms slott med kungen som prisutdelare.

Om utmärkelserna på Stiftelsen IFS och Årets nybyggares webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm