Risk för vattenbrist i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tessinska palatset är lucka 21 i Gamla stans levande julkalender

Landshövdingens residens Tessinska palatset i Gamla stan, Stockholm. Det är mörkt ute och snö ligger på marken. Facklor eller marschaller på pinnar lyser upp framför palatset.

Ett fönster på Tessinska palatsets framsida, Slottsbacken i Gamla stan, öppnas klockan 18.15 den 21 december 2021. Underhållningen som kommer att bjudas på är en del av Gamla stans levande julkalender. Foto: Peter Alsing

Även i årets uppsättning av den levande julkalendern i Gamla stan är Tessinska palatset, landshövdingens residens, en av luckorna. Välkommen tisdagen den 21 december, då landshövding Sven-Erik Österberg öppnar ett av palatsets fönster ut mot Slottsbacken 4 i Stockholm.

Mäster Olofsgården anordnar den levande julkalendern i Gamla stan för 15:e året i rad. Varje dag mellan den 1 och 24 december öppnas en lucka, som motsvaras av ett fönster, runtom i Gamla stan. Vid varje lucköppning bjuds besökarna på en stunds underhållning.

Den 21 december sker lucköppningen på Tessinska palatset. Landshövdingen börjar med att hälsa välkommen och önska god jul, sedan följer ett musikinslag och underhållning av en än så länge hemlig talare.

Fönstret öppnas på Tessinska palatsets framsida, Slottsbacken 4, klockan 18.15.

Arrangemanget följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla i publiken att hålla en meters avstånd till andra besökare.

Hela programmet för Gamla stans levande julkalender Länk till annan webbplats.

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm