Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sven-Erik Österberg fortsätter som landshövding ytterligare ett år

Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län, fotograferad på Djurgården i Stockholm.

Sven-Erik Österberg fortsätter som landshövding i Stockholms län ytterligare ett år. Foto: Länsstyrelsen Stockholm

Regeringen har beslutat att förlänga Sven-Erik Österbergs förordnande som landshövding i Stockholms län, och därmed också chef för Länsstyrelsen Stockholm, med ett år. Förordnandet varar till och med den 28 februari 2023.

Sven-Erik Österberg tillträdde som landshövding i Stockholms län och chef för Länsstyrelsen Stockholm den 1 februari 2018. Förordnandet varade inledningsvis till och med den 28 februari 2022. Men efter ett och ett halvt år i en pandemi och med känslan av att ha mer att ge har Sven-Erik Österberg uttryckt sitt intresse av att fortsätta arbeta för länet.

Förra veckan beslutade regeringen att Sven-Erik Österberg får fortsätta ytterligare ett år som landshövding. Förordandet förlängs och varar till och med den 28 februari 2023.

– Jag har mer att ge och ser fram emot att fortsätta uppdraget som landshövding i Stockholms län och arbeta främjande för länets utveckling. Under nästa år kommer vi arbeta för en ordentlig uppstart på länet igen med att få fart på det som lidit under pandemin, som till exempel besöksnäringen och arbetsbristen som råder inom hotell och restaurang. Dessutom har vi många andra viktiga frågor att jobba med framåt, som klimatfrågorna och elektrifieringen för att nämna några områden, säger Sven-Erik Österberg.

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm