Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ät!Stockholm - ny matinnovationstävling

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Se finalen den 27 november!

Ät!Stockholm syftar till att lyfta fram och ge nya, innovativa livsmedelsprodukter en språngbräda ut på marknaden med fokus på svenska råvaror, innovationskraft och hållbarhet. Finalen äger rum på Södertälje Science Park och sänds den 27 november. Priserna delas ut av Gustav Hemming, Tillväxt-, Samhällsplanerings- och Skärgårdsregionråd, Region Stockholm samt landshövding Sven-Erik Österberg.

Tävlingens konferencier är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke och Stefan Eriksson, kulinarisk profil, kock och råvaruexpert för Ät!Stockholm. Stefan är bland annat råvaruansvarig för Årets Kock – en tävling han vann 2005.

– Vi vill uppmuntra livsmedelsentreprenörer att utveckla förmågan att tänka i nya banor och förändra sina inarbetade beteenden. Matinnovationstävlingar som Ät!Stockholm är viktiga för att öka intresset kring mat och driva utvecklingen framåt. Det gör gastronomin mycket mer levande och spännande”, säger Stefan Eriksson.

Tävlingen vänder sig till små- och medelstora livsmedelsföretagare i Stockholms län som är förädlare, råvaruproducenter eller matlagare. Alla tävlingsbidrag bedöms av välrenommerade experter.

Smakjury: Frida Ronge (ordförande), Culinary Director på TAK, Elvira Lindkvist, köksmästare på Fotografiska, Fredrik Johnsson, kock, tidigare på Volt och Bengt-Åke Andersson, kökschef på Kostenheten i Södertälje kommun. Jurysekreterare är Jenny Isenborg Sultan, måltidsutvecklare i Trosa kommun.

Marknadsjury: Mathias Dernelid (ordförande), Produktchef Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Susanne Skånberg, Client Services Director på Futerra, Sara Maxence, Innovation Manager på ICA Sverige och Jonas Karlsson, Näringslivschef, Södertälje kommun. Jurysekreterare är Carin Granlund från Gastronomiska Samtal.

Hållbarhetsjury: Jens Berggren (ordförande), hållbarhetsexpert på LRF, Anneli Bylund, Senior Hållbarhetsstrateg på Coop och Maria Sitell, Dietist & talesperson, Brödinstitutet. Jurysekreterare är Helena Nordlund, Projektledare för Projekt MatLust.

Finalen av Ät!Stockholm sänds digitalt och kostar ingenting att följa.

Anmäl dig till finalen av Ät!Stockholmlänk till annan webbplats

Mer information om Ät!Stockholmlänk till annan webbplats

Kontakt:

Eva Helén                                                                                     
Tävlingsledare, Ät!Stockholm                                                        
Tel: 08-52303757                                                                          
E-post: eva.helen@sodertalje.se                                                    

Ida de Oquiñena
Kommunikation, Ät!Stockholm
Tel: 08-52306442
E-post: ida.de-oquinena@sodertalje.se

 

Kontakt