Risk för skogsbrand i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fortsatt publiktak på 50 personer i Stockholms län

Gränsen på max 50 personer vid vissa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kvarstår i Stockholms län. Det har Länsstyrelsen Stockholm beslutat i dag.

Länsstyrelsen har fattat beslutet efter att det inkommit en hemställan från smittskyddsläkaren i Region Stockholm och mot bakgrund av den senaste tidens smittspridning av covid-19 i länet.

Regeringen har tidigare beslutat att det från och med den 1 november ska vara möjligt att ha högst 300 sittande deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Länsstyrelsen Stockholms beslut innebär att publikgränsen på max 50 personer kommer att kvarstå i länet efter den 1 november.

Länsstyrelsens beslut gäller dock inte begränsande av deltagarantalet vid allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar på serveringsställen i länet, till exempel vid musikframträdande inför sittande gäster.

– Den ökade smittspridningen i länet är oroande. Att behålla publikgränsen på max 50 personer är ett sätt att försöka bromsa smittspridningen. Men det är också viktigt att vi alla fortsätter att hjälpas åt och följa de restriktioner och allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har beslutat om, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Länsstyrelsen Stockholms beslut gäller till och med den 19 november, men kan komma att förlängas utifrån utvecklingen av smittspridningen.

Tidigare under torsdagen har Folkhälsomyndigheten fattat beslut om skärpta allmänna råd i Stockholms län Länk till annan webbplats. för att minska smittspridningen av covid-19.

Länsstyrelsens beslut om förbud mot vissa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar Pdf, 261.8 kB.

Kontakt