Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen tackar vården för insatser under pandemin

Representanter från Karolinska Universitetssjukhuset, Danderyds sjukhus och Södersjukhus uppraddae efter att de tilldelats en fana av landshövding Sven-Erik Österberg.

Foto: Danish Saroee

Landshövding Sven-Erik Österberg delade i dag ut fanor och diplom till tre sjukhus i Stockholms län. Fanutdelningen är ett sätt att uppmärksamma hälso- och sjukvårdens arbete med anledning av covid-19-pandemin. Bakom initiativet står Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag har beslutat att dela ut fanor till det största sjukhuset i varje län. Fanan ska ses som en symbolisk gåva till alla vårdanställda och är ett uttryck för tacksamhet till alla dem som arbetar och kämpar inom sjukvården under rådande pandemi.

Eftersom Stockholm har många stora sjukhus har landshövdingen beslutat att tre sjukhus i länet ska tilldelas fana. Förutom Karolinska Universitetssjukhuset, som är det största, får även Danderyds sjukhus och Södersjukhuset varsin fana.

Under en ceremoni i Landstingsparken i Stockholm delade Sven-Erik Österberg under fredagseftermiddagen ut fanor och diplom till sjukhusdirektörerna och deras medarbetare.

– Ni som arbetar inom vården gör alltid stora insatser och är vana vid att hantera svåra situationer och sjukdomar i er vardag. Att ni har kunnat mobilisera så snabbt och effektivt möta pandemin och anstormningen av patienter är verkligen beundransvärt. Jag och Stockholms läns invånare är mycket tacksamma för detta och det känns mycket tryggt för oss att ha en så fantastisk sjukvård i vårt län, sa Sven-Erik Österberg.

Landshövdingen passade även på att rikta ett tack till finansregionrådet Irene Svenonius som också var på plats under eftermiddagen.

– Jag vill även rikta ett stort tack till finansregionråd Irene Svenonius och hennes medarbetare på Region Stockholm för ett intensivt och bra samarbete med Länsstyrelsen i år.

Stiftelsen Sveriges Nationaldags fanutdelning

Som ett led i att sprida användandet av den svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag Länk till annan webbplats. varje år ut fanor till föreningar och organisationer runtom i landet. Själva överlämnandet sker av landshövdingen i respektive län i samband med firandet av den 6 juni och av kung Carl XVI Gustaf vid det officiella nationaldagsfirandet på Skansen.

Kontakt