Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stockholms stads TDA-kort finns nu i Fiskekartan.se

Länsstyrelsernas register och karta för att visa fiskevårdsområden i hela Sverige utökas nu med Stockholms stads TDA-fiskekort i fiskekartan.se. Det vill säga, fiskekort som gäller för Trolling, Dragrodd och Angelfiske (ismete) på vissa områden i Mälaren och i skärgården.

- Vissa fiskemetoder såsom ismete av gädda eller trolling är normalt sett inte tillåtet på enskilt vatten i Mälaren och på kusten. Men genom att köpa Stockholms stads kort för de här områdena så kan man få tillgång till exempelvis fint trollingfiske efter gös i Mälaren, säger Oliver Karlöf, fiskbiolog på Stockholms stad.

Totalt finns 22 områden i Mälaren och ytterligare knappt 50 områden på kusten där man kan köpa fiskekort för att bland annat trolla gös, ismeta gädda eller fiska kräftor. Precis vad som gäller för olika områden, såsom vilka fiskemetoder som är tillåtna och dylikt, kan man nu läsa mer om på fiskekartan.se samt liksom tidigare även på Stockholms stads webbplats.

- Vi kommer inom kort även att erbjuda nedladdningsbara GPS-filer i olika format och som går att ladda ner till de flesta plottrar för ett ännu smidigare fiske, fortsätter Oliver Karlöf.

Fritidsfiske är ett mycket vanligt fritidsintresse i Sverige. Enligt statistik från Havs- och vattenmyndigheten fiskar ungefär 1,5 miljoner svenskar minst en gång varje år. I och med fiskekartan.se så är det lätt att hitta information om var man kan fiska och vilka förutsättningar som finns i området.

– Det är jättekul att vi nu kan visa Stockholms stads områden i fiskekartan och bidra till att göra dem mer lättillgängliga, säger Gustaf Almqvist, fiskehandläggare på Länsstyrelsen i Stockholms län.

Läs mer

Fiskekartan.se Länk till annan webbplats.

Stadens fiskekort Länk till annan webbplats.

Fiskeregler Länk till annan webbplats.

PDF-affisch att ladda ner Pdf, 2.3 MB.

Kontakt