Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

”Vidga normen” nominerades till Diversity Index Award

I Malmö rådhus delades mångfaldspriset Diversity Index Award 2019 ut på onsdagkvällen. En av de nominerade i kategorin etnicitet var Länsstyrelsens projektet Vidga normen, som arbetar mot arbetsmarknadens diskriminering av svenskar som inte är vita.

– Nu fick vi inget pris, men är ändå mycket hedrade och stolta över att vara nominerade, säger Länsstyrelsens Katarina de Verdier, projektledare för Vidga normen.

Priset Diversity Index Award som har delats ut sedan 2012 lyfter fram förebilder genom att uppmärksamma personer, företag och organisationer som på olika sätt bidrar till att motverka diskriminering och främja tolerans och rättvisa.

Projektet Vidga normen pågår 2018–2021 och drivs av Länsstyrelsen i Stockholm, med finansiering från Europeiska socialfonden. Projektets mål är att öka kunskapen och medvetenheten om begränsande normer kring hudfärg.

– Forskning visar att det pågår en tydlig strukturell diskriminering av svarta svenskar på arbetsmarknaden. Vi arbetar för en mer jämlik regional tillväxt i Stockholmsregionen. Vår vision är ett län som är attraktivt, inkluderande och som tillvaratar kompetens, oavsett hudfärg, säger Länsstyrelsens Katarina de Verdier, projektledare för Vidga normen.

Inom projektet verkar åtta arbetsgivare i Stockholms län tillsammans för att synliggöra och motverka arbetsmarknadens diskriminering av svenskar som inte är vita, bland annat genom att utbilda sina anställda och chefer och att arbeta med aktiva åtgärder kopplat till hudfärg.

Läs mer om priset på Diversity Index Awards webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer om projektet Vidga normenlänk till annan webbplats

Kontakt