Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu är det lättare att hitta och uppleva naturreservat nära dig

I Stockholms län finns över 340 naturreservat. Några områden är stora. Några är små. Och några finns kanske i närheten av där du bor? Genom olika kartverktyg hos alla länsstyrelser och Naturvårdsverket är det nu lättare att hitta dessa värdefulla naturområden och även se vad som finns att uppleva i dem.

Bullerö, Eldgarnsö, Angarnssjöängen och Utö. Det är några av namnen på naturreservat som finns i Stockholms län. Där är naturen skyddad, för att värdefulla skogar och vatten, stränder och våtmarker, ängar och hagar och alla dess arter inte ska hotas eller förstöras – nu eller i framtiden.

- Naturen är en stor tillgång för Stockholms län, både för vi som bor här och för de som besöker oss, säger Björn Carlberg vid enheten på naturskötsel på Länsstyrelsen. En viktig del av arbetet med att skydda natur att göra den tillgänglig för upplevelser. I olika kartverktyg hos alla länsstyrelser och Naturvårdsverket kan du nu se vilka naturreservat och nationalparker som finns, både nära dig och runt om i hela landet, fortsätter Björn Carlberg.

Här kan du hitta våra karttjänster


Kontakt

Lisa Fritzon

Kommunikatör, Naturvårdsverket