Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

 Slutliga rösträkningen är klar

Rösträkning, val

Under veckan har Länsstyrelsen kontrollräknat länets röster efter valet till Europaparlamentet. Räkningen har fortlöpt bra och det slutliga valresultatet har rapporterats till Valmyndigheten.

På valdagens kväll, den 26 maj, räknades rösterna en första gång i vallokalerna och presenterades som ett preliminärt valnattsresultat.

Sedan i måndags har Länsstyrelsen genomfört den slutliga rösträkningen. Cirka 250 personer, Länsstyrelsens egen personal och tillfälligt anställda rösträknare, har kontrollräknat rösterna samt räknat sena förtidsröster och utlandsröster. Även personrösterna har räknats samman.

– Rösträkningen har gått bra och vi har nu rapporterat in de slutgiltiga resultaten och personrösterna till Valmyndigheten, säger Elin Gradeen som har lett Länsstyrelsens valarbete.

Det är Valmyndigheten som fastställer det slutliga valresultatet. Se det färdiga resultatet på www.val.se Länk till annan webbplats..

Kontakt