Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tessinska palatset öppet under Kulturnatten

Tessinska palatsets barockträdgård.

Tessinska palatsets barockträdgård.

Tessinska palatset håller öppet för allmänheten under Kulturnatt Stockholm, kulturevenemanget som på lördag den 27 april firar 10-årsjubileum. Välkommen att promenera i den vackra barockträdgården eller besöka den praktfulla paradvåningen.

Kulturnatt Stockholm är en kväll då Stockholms museer, teatrar, gallerier och en mängd andra kulturarrangörer bjuder in allmänheten för att ta del av stadens breda kulturliv. Det är också ett av få tillfällen som Tessinska palatset på Slottsbacken i Gamla stan är öppet för allmänheten att besöka.

Tessinska palatset uppfördes i slutet av 1600-talet av den dåvarande slottsarkitekten Nicodemus Tessin den yngre och är i dag landshövdingens residens, med privatbostad, representationsvåning och paradvåning.

På Kulturnatten får besökarna promenera fritt i barockträdgården, njuta av musik och inspireras av den fantastiska miljön. Trädgårdens sinnrika konstruktion är gjord för att lura ögat och ge intryck av ett betydligt större djup än det verkliga. Barockträdgården, uppbyggd som en teaterscen från 1600-talet, är i dag helt återställd enligt Nicodemus Tessin den yngres ritningar.

Under kvällen genomförs också flera korta guidade visningar av palatsets paradvåning, som är bevarad sedan Tessins tid med rika dekorationsmålningar av franska konstnärer.

Biljetter till paradvåningen

Det finns ett begränsat antal platser till visningen av paradvåningen. Biljetterna lämnas ut på Stockholm Visitor Center på Sergels torg 3–5, från och med fredagen den 26 april klockan 9.00. Högst två biljetter per person och först till kvarn gäller.

Det är fri entré till barockträdgården, ingång via Bollhusgränd. Öppettider 18.00–24.00.

Läs mer om Tessinska palatset och Kulturnatten 2019.

Läs om Tessinska palatset – landshövdingens residens (svensk version) Pdf, 874.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Read about Tessin Palace – Residence of the County Governor (english version) Pdf, 908.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt