Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Lodjur fällda under licensjakt i Stockholms län

Ett lodjur

Foto: Mostphotos

Tre lodjur har fällts i norra delen av länet under licensjakten, som Länsstyrelsen beslutade om i december. I och med att djuren har fällts upphör beslutet om licensjakt att gälla med omedelbar verkan.

Länsstyrelsen fattade beslut om licensjakt efter tre lodjur eftersom förra årets inventering visade att antalet lodjur i länet ökat. Jakten startade den 1 mars och har fått bedrivas i länet norr om Stockholm.

Enligt beslutet fick jakten pågå till och med den 31 mars eller tills dess att Länsstyrelsen avlyser jakten. Eftersom tre djur har fällts inom jakttiden upphävde Länsstyrelsen licensjakten strax före klockan 12 den 4 mars 2019.

När ett djur har fällts har det rapporterats till Länsstyrelsen, vars besiktningspersonal sedan har besiktigat djuren. Uppgifterna har därefter rapporterats in till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Mer information om djuren uppdateras på Statens veterinärmedicinska anstalts (SVA) webbplats efter hand. SVA redovisar alla lodjur som har fällts i de län som har beslutat om licensjakt.

Länk till SVA:s webbsida.länk till annan webbplats

Beslutet om licensjakt efter lodjur i Stockholms län 2019PDF

Läs fler nyheter från Länsstyrelsen.

Kontakt