Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sysselsättning i fokus när Bazaren anordnas för sjuttonde gången

Stockholm Waterfront Congress Centre

Varje år lockar Bazaren tusentals besökare som är på jakt efter nytt jobb, inspiration till studier eller vägledning i att starta företag. Den 21–22 februari är det åter dags för den populära jobb-, utbildnings- och nyföretagarmässan.

Möten som leder till sysselsättning – det är syftet med Bazaren. Här får arbetssökande, framtida studenter och företagare direkt kontakt med arbetsgivare, utbildningsanordnare och starta eget-aktörer.

– Den direkta kontakten människor emellan är oslagbar. Varje år får vi information om att Bazaren inspirerar och leder till sysselsättning för många besökare. Vi vill att de som är intresserade av varandra i det här sammanhanget ska ha den arenan att ses på, säger Sam Yildirim, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Stockholm och initiativtagare till Bazaren.

Drygt 100 utställare kommer att vara på plats. På avdelningen för lediga jobb finns arbetsgivare som vill rekrytera nya medarbetare och på utbildningsavdelningen är universitet, komvux och andra utbildningsanordnare beredda att svara på frågor. På avdelningen för starta eget får besökarna råd om affärsplaner, skatter och annat man behöver ha koll på om man vill driva företag.

Bazaren är öppen för alla, men riktar sig främst till ungdomar och utrikesfödda.

– Stockholms läns invånare bidrar med en variation av bakgrund, erfarenheter och språkkunskaper. Det är något vi måste nyttja på bästa sätt. Med den bakgrunden är Bazaren en betydelsefull mötesplats och fyller en viktig funktion, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Länsstyrelsen Stockholm arrangerar Bazaren tillsammans med Arbetsförmedlingen, Region Stockholm, NyföretagarCentrum, Stockholms stad och Metro Jobb.

Öppettider

Torsdag 21 februari, klockan 11–17. Fredag 22 februari, klockan 10–16.

Observera att Bazaren i år håller till på Stockholm Waterfront, Nils Ericsons Plan 4 i Stockholm.

Bazarens webbsida.länk till annan webbplats

Läs fler nyheter från Länsstyrelsen.

Kontakt