Samverkan för stärkt livsmedelsberedskap i Stockholms län – regional konferens

MatLust Utvecklingsnod, Region Stockholm och Länsstyrelsen i Stockholm bjuder in till en regional konferens den 22 maj klockan 9.30-16.00 på Nya Karolinska i Stockholm.
Arbetet för en stärkt livsmedelsberedskap i Stockholms län inkluderar både offentliga och privata aktörer inom många olika områden som till exempel samhällsplanering, näringslivsutveckling, primärproduktion, livsmedelsdistribution, offentlig måltidsplanering. Alla delar i livsmedelskedjan är viktiga för att vi ska kunna upprätthålla våra samhällsviktiga verksamheter i tider av kris eller krig.
Syftet med konferensen är att vi ska få ökad kunskap om vad som förväntas av oss, samt hur vi kan förbereda oss, inför fredstida kriser och höjd beredskap eller ytterst krig. Vi vill också skapa möjlighet att lära känna varandra bättre och få en ökad förståelse för varandras utmaningar. På så sätt skapar vi förutsättningar för en bättre samverkan för en mer hållbar och robust livsmedelsförsörjning och livsmedelsberedskap i länet.
Målgrupper för konferensen
Offentlig sektor: Beslutsfattare eller tjänstepersoner som arbetar med beredskapsfrågor, strategisk måltidsplanering- och utveckling, inköp/upphandling av livsmedel, tillsyn, näringslivsutveckling eller samhällsplanering.
Privat sektor: Aktörer från hela livsmedelskedjan, exempelvis producenter, leverantörer, grossister etc.
Moderatorer
Konferensen modereras av Sara Seing, Kostchef i Södertälje kommun och Verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod samt Christina Rehnberg, samordnare av Länsstyrelsen Stockholms arbete med livsmedelsberedskap.
Anmälan
Sista dag att anmäla sig till konferensen är torsdag 15 maj, men säkra plats för dig och dina kollegor redan idag. Deltagande är kostnadsfritt, anmäl dig via länken här:
Samverkan för stärkt livsmedelsberedskap i Stockholms län - MatLust Länk till annan webbplats.
Välkommen!
09.00 Fika & Kaffe
09.30 Välkommen & syfte med dagen
09.40 Livsmedelsberedskap – en prioriterad del i totalförsvaret
10.10 Omvärlden förändras – hur planerar och prioriterar vi?
10.50 Fika, mingel & nätverkande
11.20 Nytt kunskapscentrum mot antagonistiska hot mot livsmedelsförsörjningen
12.00 Mingel & lunch på råvaror från utvalda producenter
13.00 Ekologisk livsmedelsproduktion ur beredskapssynpunkt
13.30 Ökad baljväxtproduktion med offentliga måltider som drivkraft
13.50 Upphandling som möjliggörare för en stärkt livsmedelsberedskap
14.30 Fika, mingel & nätverkande
15.00 Investeringsprogrammet för livsmedels- och dricksvattenförsörjningen
15.10 Erfarenheter från livsmedel- och dricksvattenförsörjning under kriget i Ukraina
15.50 Avslutning
- Var:
- Sune Bergström Aula, Karolinska Universitetssjukhuset, Solnavägen 30, Stockholm
- Kostnad:
- Ingen kostnad
- Sista anmälningsdag:
- 15 maj 2025