Lönsamhet inom ekologisk nötköttsproduktion – hur ser kalkylerna ut?
Är du mjölk- eller nötköttsproducent som går i funderingar att lämna KRAV eller funderar på att bli KRAV-producent ? Eller diskutera lönsamheten i köttproduktion i största allmänhet.
Varmt välkommen att diskutera ekonomi och marknad för den ekologiska köttproduktionen.
Under en halvdag kommer vi att diskutera lönsamheten i ekologisk nötköttsproduktion och gå igenom kalkyler för några gårdar med olika typer av uppfödning (dikor, stutar, mjölkproduktion). Dessutom kommer vi att lyssna på hur marknadsläget ser ut för ekologiskt kött idag och vad vi tror om framtiden.
Medverkande
Erland Hedin – Ekonomirådgivare på Växa
Håkan Carlborg – Dikoproduktion med slutuppfödning av alla kalvar
Maria Åkerstedt – Upplandsbondens ek. för
Medverkan från Ekologiska lantbrukarna KRAV
Arrangörer
Dagen arrangeras i samarbete med Upplandsbondens, Uppodlarna - Ekologiska lantbrukarna i Uppland, Växa och Länsstyrelsen i Stockholms län.
Målgrupp
Lantbrukare med nötköttsproduktion och andra intresserade.
12-13.00 Lunch på Blå Vingen
13-14.30 Erland Hedin, ekonomirådgivare från Växa går igenom ekologiska kalkyler från några olika typer av gårdar bland annat Håkan Carlborgs produktion, och diskuterar lönsamheten för dessa.
14.30-14.45 Fika
14.45 -15.30 Medverkan från Ekologiska lantbrukarna hur de ser på marknaden för ekologisk mjölk o köttproduktion.
Maria Åkerstedt verksamhetsledare, Upplandsbondens berättar hur hon ser på marknaden för ekologiskt kött.
15.30-15.45 Summering och avslut.
- Var:
- Bygdegården Blå Vingen, Vackerberga 35, Knivsta
- Kostnad:
- Ingen kostnad
- Sista anmälningsdag:
- 12 nov 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget