04 okt 2024 klocka 10.00 - 16.00

Kurs om skyddsvärda träd

Foto: Länsstyrelsen.

På kursen får du lära dig om skötsel och vård av särskilt skyddsvärda gamla träd. Vi börjar på sal, men större delen av kursen hålls utomhus. På sal går vi igenom vad träd behöver för att må bra, vad som händer med åldrande träd och vad som gör dem så värdefulla för många arter. Vi går även igenom teorin bakom hamling. I fält pratar vi restaurering och lär oss besikta äldre träds hälsotillstånd, till exempel att bedöma skador och hot som almsjuka/askskottsjuka. Detta är kurstillfälle ett av två fristående kurser om skötsel av träd – det går bra att bara gå på ett av kurstillfällena.

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till den praktiska kursen om hamling av unga träd som inte har hamlats tidigare eller ska återhamlas.

Praktisk information

Halva kursen hålls utomhus, så klä dig efter väder och ta med egen mat och fika samt gärna fällpall eller sittunderlag.

Vi mejlar ut mer information till alla anmälda när kursdagen närmar sig. Vid för få deltagare kan kursen komma att ställas in.

Praktiska frågor ställs till Ylva Berry på Länsstyrelsen Stockholm, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Kursledare

Daniel Daggfeldt, Svenska Trädmästarna AB.

Hur du tar dig dit

Det går att ta sig till platsen för kursen, Ekebyholms slott/skola, norr om Rimbo, med kollektivtrafik (men det är svårt) och det finns parkeringsmöjlighet för dig som kommer med egen bil.

Höstens tidtabell är ännu inte uppe, men buss 648 som går från Rimbo till hållplats Ekebyholms slott går inte särskilt ofta, så vi kan ordna så att de som åker kollektivt blir upphämtade i Rimbo.

Vi vill göra det enkelt att delta även utan att ta egen bil till kursen. Samåkning gör att fler får möjlighet att ta sig till våra kurser samtidigt som vi släpper ut mindre växthusgaser. Skriv gärna i rutan "Meddelande till arrangören" i anmälningsformuläret nedan om du vill hitta någon att få åka med. I så fall kan vi höra med de andra anmälda i rätt del av länet om någon av dem kan plocka upp dig. Skriv även om du inte vill bli kontaktad av oss gällande samåkning.

Aktiviteten finansieras av strategiska planen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik 2023–2027.

EU-logotyp.
Var:
Ekebyholms slott/skola, norr om Rimbo.
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
26 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 11 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 26 september klockan 23.59.Personuppgifter samlas in för att till Jordbruksverket redovisa kursen som en aktivitet finansierad av strategiska planen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik. Endast för- och efternamn visas på närvarolistan. Dina uppgifter blir allmän handling hos Länsstyrelsen Stockholm och kan komma att lämnas ut till utomstående på begäran enligt offentlighetsprincipen.

Ange vilket område du är verksam inom. Flera val är möjliga. (Uppgiften behövs vid redovisning av aktiviteten.) * (obligatorisk) * (obligatorisk)
Ange vilket område du är verksam inom. Flera val är möjliga. (Uppgiften behövs vid redovisning av aktiviteten.) * (obligatorisk)


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss