Risk för skogsbrand i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

18 jun 2024 klocka 11.00 - 14.00

Torgmöte om framtidens strömming

Strömmingar i närbild.

Foto: Gustaf Almqvist

Välkommen till ett torgmöte om lokalt fiskad strömming! En panel med en politiker, en krögare och en strömmingsexpert samtalar om hur en framtida regional lösning för strömmingen kan se ut. Dessutom bjuder vi på kolhalstrad strömming!

Strömmingen ger liv. Den har haft en avgörande betydelse för vår samhällsutveckling och har en central roll i skärgårdens ekosystem.

I dag fiskas den nästan uteslutande storskaligt och på nivåer som ger förödande konsekvenser. Forskning visar att mängden strömming i Egentliga Östersjön minskat med över 80 procent de senaste 45 åren – och de stora uttagen gör att strömmingsbestånden är akut hotade. Det mesta av fångsterna används dessutom till djurfoder.

I takt med den här utvecklingen håller möjligheten att bedriva ett hållbart fiske efter strömming på att försvinna. Inte bara för de få fiskare som finns kvar, utan även för kommande generationer.

Under torgmötet kommer vi att informera om strömmingens alla förtjänster genom att lyssna till ett panelsamtal med en engagerad panel med en politiker, en krögare och en strömmingsexpert. Dessutom kommer vi att bjuda på kolhalstrad strömming.

Ingen anmälan krävs.

Välkommen!

Målgrupp

Allmänheten samt personer och organisationer som Länsstyrelsen samverkar med inom uppdrag kring fiske och havsmiljö.

Var:
Stureplan, Stockholm
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss