Skyfallsliknande regn i Stockholms länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

07 nov 2024 klocka 13.00 - 16.30

Introduktion till Vill du? - ett lektionspaket om sex, kommunikation, samtycke och samspel för elever på högstadiet och gymnasiet

Välkommen till en digital introduktion till Vill du? - ett utvärderat material för att leda samtal om samtycke med unga i linje med de nya skrivningarna i skolans läroplan. Introduktionen riktar sig till dig som driver arbetet med sexualitet, samtycke och relationer på din skola samt skolledning.

Under två års tid och tillsammans med sju olika skolor har RFSU, med stöd av Länsstyrelsen Skåne och Stockholm, utvecklat och utvärderat Vill du?. Filmerna har kompletterats av ett lärarstöd för att stötta användandet och möjliggöra uppföljning. I projektet har RFSU både följt upp elever och lärare för att mäta förändring och se om målen uppnåtts.

Under denna introduktion presenteras lektionspaketet som består av en digital manual, praktiska lektionsupplägg med filmer att använda tillsammans med elever och stödmaterial för skolpersonal som ska genomföra lektionerna. Du får även handfasta tips om hur du kan jobba med Vill du? och möjlighet att diskutera det praktiska görandet.

Eftermiddagen kommer att innehålla reflektion och diskussion kopplat till de övningar som du ska göra med ungdomarna. Se därför till att du sitter tillsammans med en kollega för att kunna delta i dessa diskussioner.

Eftermiddagen arrangeras av Stockholms stad och RFSU men i samverkan med Länsstyrelsen bjuds även skolor från övriga kommuner i länet in till att delta digitalt.

Välkomna

Introduktion till materialet: Vi ser filmer, diskuterar metoder, tekniker och prövar delar av materialet tillsammans med metodutvecklaren Pelle Ullholm, RFSU Sakkunnig sexualupplysning

Fikapaus

Vad kan vi säga om effekterna? Bidrar arbetet med Vill du? till en förändring? – Veronika Fridlund, doktor i sociologi/utredare på Vi lärare

Erfarenheter från lärare som jobbat med Vill du?

Avslutning

Var:
Digitalt, länk skickas ut till anmälda inför tillfället.
Kostnad:
-
Sista anmälningsdag:
04 nov 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 258 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 4 november klockan 23.59.Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss