11 dec 2023 klocka 13.00 - 16.30

Vad ger råd- och stödsamtal unga som lever i hederskontext? (digitalt)

Välkommen till en konferens där vi delar med oss av resultatet av utvärderingen av Origos samtalsmodell samt presenterar Origos vägledning för råd- och stödsamtal med ungdomar som lever i en hederskontext.

Det finns inga enkla lösningar på hur hedersrelaterat förtryck och våld ska förebyggas och motverkas. Det vi vet är att det ofta kräver olika typer av insatser, ofta under lång tid. Stödsamtal är en av de insatser som ungdomarna kan behöva på vägen till ett liv fritt från våld. Under de tio år som Origo funnits har medarbetarna genomfört över 8 500 stödsamtal med ungdomar. Verksamheten har även utvecklat en modell för råd- och stödsamtal med unga som lever i hederskontext. 2019 initierades arbetet att utvärdera de stödsamtal som Origo ger med fokus på att få kunskap om stödsamtalen bidrar till en bättre livssituation för ungdomarna.

Målgrupp: politiker, chefer, strateger, yrkesverksamma och ideella

Presentation av Origo

Hur mår de ungdomar som kommer till Origo? -Linda Jonsson, docent i socialt arbete, Malin Jenstav, doktorand och forskningsassistent samt Carl Göran Svedin affilierad professor vid Marie Cederschiöld högskola.

Vad kan vi se för resultat av stödsamtalen? - Linda Jonsson, docent i socialt arbete, Malin Jenstav, doktorand och forskningsassistent samt Carl Göran Svedin affilierad professor vid Marie Cederschiöld högskola.

Medarbetarnas reflektioner utifrån resultatet

Presentation av Origomodellen - Att mötas i samtal om våld i hederskontext

Om Origo

Origo är ett myndighetsgemensamt resurscentrum mot hedersrelaterat förtryck och våld i Stockholms län. Det är ett samarbete mellan Region Stockholm, samtliga kommuner i Stockholms län och Polisregion Stockholm. Stockholms stad ansvarar för driften av verksamheten. Sedan starten har barnmorska, kuratorer och polis arbetat tillsammans för att ungdomar mellan 13 och 26 år, utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld, och boende i Stockholms län, ska få stöd.

Delta fysiskt eller digitalt

Det går att delta på konferensen antingen fysiskt eller digitalt.

Anmälan för att vara med fysiskt gör du här Länk till annan webbplats.

Här nedan anmäler du dig om du vill delta digitalt på konferensen.

Var:
Digitalt.
Kostnad:
Ingen kostnad, fika ingår
Sista anmälningsdag:
19 nov 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 november klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss