08 sep 2023 klocka 08.30 - 16.00

Arbetssätt och samverkan mot avfallsbrottslighet

Vapendetaljer orange

Länsstyrelsen bjuder in till en dag med fortsatt lärande och samverkan i länet mot avfallsbrottslighet.

Sedan 2022 arbetar Länsstyrelsen för att öka vår gemensamma förmåga i länet att upptäcka, motverka och förebygga avfallsbrottslighet. I november genomfördes ett första större regionalt arbetsmöte med utvalda kommuner och statliga brottsförebyggande och brottsbekämpande myndigheter. Vi vill nu följa upp och uppmärksamma de framsteg som gjorts och fortsätta utveckla effektiva arbetssätt. Vi vill också ge de kommuner som ännu inte kommit i gång en möjlighet att lära och inspireras av andra aktörer.

Utgångspunkten för det här mötet är vad vi kan göra med dagens regelverk, med den kompetens och de resurser vi har. Ambitionen är att alla deltagare ska lämna dagen med en klar bild av såväl utmaningen som konkreta saker att jobba vidare med och driva i den egna organisationen. Ingen kan allt om denna fråga, men med olika erfarenheter och kompetenser samlade i rummet når vi långt tillsammans.

Målgrupp

Från kommunerna i länet bjuder vi in chefer, miljöhandläggare, säkerhets- och brottsförebyggande samordnare. Från nationella myndigheter räknar vi med medverkan från enheter med operativ närvaro i länet eller speciell expertis som kan berika samtalet.

Information om dagen

Dagens program pågår mellan klockan 9.00 och 16.00. Kaffe och smörgås serveras från 8.30. Vi bjuder även på lunch och eftermiddagsfika.

Dagen är kostnadsfri, men ej avbokad plats faktureras med 700 kronor. Eventuell avbokning sker genom att mejla: egle.vilkinyte@lansstyrelsen.se.

Välkommen!

Om avfallsbrottslighet

Illegal avfallshantering är ett växande problem både nationellt och internationellt, med stora konsekvenser för miljön, hälsan och samhället. Avfallsbrottslighet har ofta ekonomiska motiv och i många fall har verksamheter kopplingar till organiserad brottslighet. Avfallsbrottslighet uppmärksammas alltmer och engagerar både privatpersoner och olika samhällsaktörer. Ett flertal statliga myndigheter har fått resurser för att förstärka arbetet mot denna brottslighet.

Var:
7A Odenplan, Norrtullsgatan 6, Stockholm
Kostnad:
Ingen kostnad (ej avbokad plats faktureras med 700 kronor)
Sista anmälningsdag:
25 aug 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du har allergi, behov av specialkost eller hjälpmedel, vänligen kontakta: egle.vilkinyte@lansstyrelsen.se

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 25 augusti klockan 23.59.

Kontakt

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss