• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 maj 2023 klocka 13.30 - 17.00

Starta livsmedelsverksamhet för landsbygdsföretagare

Livsmedel i kyldisk.

Foto: Johanna Eriksson

Föreläsningen vänder sig till dig som har eller vill starta en livsmedelsverksamhet på ditt landsbygdsföretag, med inriktning på olika typer av gårdsförädling. Tillsammans med övriga deltagare får du matnyttig information och ett givande nätverk inför din verksamhetsstart. Informationen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering.

Föreläsningen ger dig bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftningen, vilka tillstånd som kan behövas och vilken kontrollmyndighet som är aktuell. Vi går igenom vad du ska tänka på i utformningen av din livsmedelslokal när det gäller flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning.

Målgrupp

Aktiviteten riktar sig till dig som har ett landsbygdsföretag inom livsmedelsverksamhet eller besöksnäringen och är verksam i Uppsala, Västmanlands, Stockholms, Södermanlands eller Örebro län.

Föreläsare

Föreläsare är Johanna Eriksson, rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen Västra Götaland. Johanna har hållit många kurser och föreläsningar för landsbygdsföretagare inom livsmedelsproduktion.

Praktisk information

Datum och tid

Tisdag 30 maj klockan 13.30–17.00.

Plats

Föreläsningen är digitalt via Skype. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar vi att du använder en dator. Din dator behöver ha kamerafunktion och stadig internetuppkoppling för att du ska kunna medverka. Använd helst headset för att både höra och höras bättre. En länk till föreläsningen, tillsammans med program och övrig information skickas via e-post veckan innan kurstillfället.

Kostnad

Föreläsningen finansieras av Landsbygdsprogrammet och är kostnadsfri för deltagarna.

Anmälan

Anmälan till Länsstyrelsen i Västmanland

Frågor?

Kontakta Kerstin Bjäresten Osmark.

Logga Länssyrelserna, Smakrik och blomstrande besöksnäring, Logga EU:s jordbruksfond.
Var:
Digitalt på Skype.
Kostnad:
Kostnadsfritt för deltagarna, bekostas av landsbygdsprogrammet
Sista anmälningsdag:
24 maj 2023

Kontakt