• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

07 sep 2023 klocka 09.00 - 13.00

Dialogmöte med civilsamhället: Stöd till föräldrar i utsatta områden

Pojke, fotboll, blå himmel, mostphotos.

Foto: Mostphotos.

Den 7 september bjuder Länsstyrelsen in aktörer från civilsamhället länet till ett dialogmöte kring brottsförebyggande föräldrastöd.

Länsstyrelsen har ett nytt 4-årigt regeringsuppdrag om stöd till föräldrar i utsatta områden som ska bidra till:

  • Ökad och jämlik tillgång till föräldraskapsstöd
  • Förebygga kriminalitet bland barn och unga

I Stockholms län finns 28 utsatta områden. Länsstyrelsens uppdrag är att bidra till att alla föräldrar nås av samhällets stöd. Många föräldrar i utsatta områden har inte tagit del av föräldraskapsstöd i samma utsträckning som familjer i andra områden. Länsstyrelsens ska ge stöd till kommuner, regioner och andra relevanta aktörer med att utveckla ett kunskapsbaserat, samordnat och långsiktigt stöd i föräldraskapet till föräldrar med barn upp till 18 år.

Vi välkomnar aktörer från det civila samhället till ett dialogmöte i syfte att ta del av era erfarenheter och kunskaper i utformningen av uppdraget.

Målgrupp: Civilsamhällesaktörer (föreningar, trossamfund, studieförbund) som arbetar med föräldrastödjande insatser.

Vi bjuder på fika och lunch, uppge eventuella allergier i anmälan.

Läs mer om föräldraskapsstöd i utsatta områden på vår webbplats

Faktaruta:

Länsstyrelsens utsatta områden finns i Stockholms stad (Skärholmen, Järva, Hässelby Vällingby, Enskede-Årsta-Vantör, Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltningar) Järfälla, Haninge, Huddinge, Nacka, Sundbyberg, Botkyrka, Södertälje, Sigtuna, Sollentuna och Upplands Bro kommun.

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att göra ett urval av deltagare om det blir många anmälningar från en och samma organisation. I sådant fall blir du kontaktad efter att anmälningstiden har passerats.

Det finns inga lediga platser kvar.
Var:
Hotell Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
20 aug 2023

Kontakt