• Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

    Länsstyrelsen har beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 18:00 den 11 maj 2023. Förbudet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Stockholm County from 6 pm on May 11 2023, which will apply until further notice.

Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

10 mar 2023 klocka 09.00 - 09.50

Välkommen på Digital friluftsfrukost

Kastrull i skogen

Kommuner berättar: Att samsas i naturen - åtgärder för att minska slitage och undvika konflikter

Börja arbetsdagen på bästa sätt och få tips och inspiration till hur du kan arbeta med friluftsliv i din kommun! Vi fortsätter under våren med våra frukostwebbinarier där olika kommuner delar med sig av sina erfarenheter. Detta är det första av tre, datum för övriga hittar du längre ned.

Denna gång får du ta del av exempel från Sollentuna och Uppsala kommun som arbetat med olika typer av åtgärder för att minska slitage och konflikter i naturen. Uppsala berättar om sin "hänsynsskyltning" och Sollentuna om hur de, i ett LONA-projekt, arbetat med zonering och kanalisering i välbesökta naturreservat.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig främst till dig som är tjänsteperson på kommun i östra Mellansverige och arbetar med friluftsliv eller närliggande frågor men kan också vara intressant för dig på region, myndighet eller liknande.

Missa inte övriga friluftsfrukostar under våren!

  • Torsdag 30 mars kl. 9.00 – 9.50. Naturlek och äventyr för barn och unga
  • Fredag 21 april kl. 9.00 – 9.50. Tillgängliggöra natur för alla

Webbinarierna är ett samarbete mellan Länsstyrelserna i Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län. Sprid gärna vidare till andra du tror är intresserade.

Anmäl dig på Länsstyrelsen Uppsalas webbplats

Vi ses!

Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västmanlands, Gotlands och Östergötlands län
Var:
Digitalt webbinarium, länk skickas till din e-post när du anmält dig.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
08 mar 2023

Kontakt

Kontakt Friluftsliv