11 okt 2022 klocka 07.00 - 16.00

Studieresa Hermelins Grönsaker

Rödbetsknippe.

Foto: Mostphotos.

Länsstyrelserna i Mälardalen genom Länsstyrelsen i Stockholm bjuder tillsammans in till en studieresa med fokus på ekologisk grönsaksodling.

Sedan 2014 driver Magdalena och Olof Hermelin företaget Hermelins grönsaker. En småskalig och kravmärkt grönsaksodling med ett trettiotal grönsaker som odlas på friland efter säsong på en yta om tolv hektar. Magdalena startade grönsaksodlingen utifrån intresset för mat som kommer från bra råvaror. De sår, rensar ogräs, skördar, tvättar och knippar för hand då småskaligheten gör det svårt för maskiner. Visst måste det finnas en marknad som är beredd att betala för mer svenska omsorgsfullt kravodlade grönsaker?

Program

Vi kommer att få en presentation av Hermelins grönsaker och en rundvandring i odlingarna Vi kommer att diskutera med Magdalena Hermelin om grödval, växtföljd, fältplan och redskap. Vi går igenom innovation, entreprenörskap och företagande inom grönsaksodling med fokus på ekonomi, försäljning, distribution och marknadsföring. Vi diskuterar även personalförsörjning, kollektivavtal och anställningar.

Med på resan är även Wijnand Koker, rådgivare med inriktning på ekologisk produktion.

Målgrupp

Verksamma inom Trädgård och Lantbruksföretag i Stockholm, Södermanland, Uppsala, Västmanland och Örebro län.

Var:
Fallsbergs gård utanför Skänninge i Östergötland. Resan utgår från Stockholms Central kl. 07.00 och stannar på ett par platser efter E4 i Södermanland för att hämta upp deltagare. Vilka platser det blir beror på vart anmälda deltagare bor.
Kostnad:
Resan är kostnadsfri men lunch betalas av deltagarna.
Sista anmälningsdag:
03 okt 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 3 oktober klockan 23.30.

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogram för Sverige 2014-2020 som finansieras av EU och Svenska staten.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Kontakt