Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

07 jun 2022 klocka 08.30 - 12.00

Räkna med friluftsliv – om besökarundersökningar i länets natur

Två personer syns bakifrån när de går på en väg genom ett naturområde. Gröna träd och växter syns runtom. Ett staket syns i förgrunden.

Foto: Lena Malmström

Länsstyrelsen hälsar nätverket Naturförvaltning Stockholms län välkommen till en interaktiv träff om besökarundersökningar och besöksräkning i länets naturområden.

Kvalitativa och kvantitativa undersökningar kan hjälpa oss i planeringen för ett hållbart friluftsliv och förvaltning av våra naturområden. Vi presenterar resultaten från förra årets besökarundersökning, som genomfördes förvaltargemensamt i länets naturområden, samt resultaten från den besöksräkning som Huddinge kommun nyligen genomfört med mobildata i sina naturområden.

Vi diskuterar tillsammans hur vi kan arbeta vidare med friluftsliv och besökarfrågor i våra naturområden, både på kort och lång sikt, samt hur vi kan samverka. Ange gärna i anmälningsformuläret om du har specifika frågor som är viktiga att vi lyfter!

Översiktligt program

8.30 Fika med kaffe/te och smörgås serveras. Mingla med kollegor.

9.00 Välkomna! Ylva Bökman, friluftslivsstrateg, enheten för landskap och naturskydd, och Lena Malmström, enheten för naturskötsel, Länsstyrelsen Stockholm.

Resultat från besökarundersökning i länets naturområden juni–oktober 2021.

Besökarundersökning med mobildata i naturområden i Huddinge kommun. Kristin Lundvall, Huddinge kommun, och Joakim Franklin, WSP.

Diskussioner och erfarenhetsutbyten.

12.00 Träffen avslutas.

Målgrupp

Du som arbetar med förvaltning av naturområden i Stockholms län, eller jobbar strategiskt eller med verksamhetsutveckling inom friluftsliv i länet.

VAR:
Länsstyrelsen Stockholm, Regeringsgatan 66, plan 4, lokal Grand
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
24 maj 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Meddela information om allergier eller andra önskemål till: lena.malmstrom@lansstyrelsen.se

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 24 maj klockan 23.59.

Kontakt