Mejeri och ost i offentliga kök – med studiebesök på Billinge gård

Foto: Mostphotos
Lagom till vårens kosläpp har Länsstyrelsen Stockholm och MATtanken glädjen att bjuda in till en temadag om mjölkproduktion och upphandling av mejerivaror och ost! Träffen genomförs fysiskt och vi gör ett studiebesök på en modern svensk mjölkgård.
Dagen inleds med ett studiebesök hos Anette Gustawson på Billinge gård Länk till annan webbplats. norr om Norrtälje. Vi fortsätter med lunch i närliggande Brogårdens bygdegård och eftermiddagen ägnas åt diskussion och erfarenhetsutbyte kring upphandling av ost och mejeri. Det kommer finnas gott om tid för nätverkande och samtal med kollegor.
Träffen genomförs inom arbetet med Stockholms läns livsmedelsstrategi, där
ett av målen är att andelen svenska livsmedel i offentliga kök ska öka. MATtanken Länk till annan webbplats. är ett nationellt projekt som verkar för hållbara offentliga måltider.
Program
9.30 Välkomna och fika
Samling på Billinge gård (Hitta till Billinge gård Länk till annan webbplats.)
Anette Gustawson tar emot och visar runt på sin mjölkgård
12.00 Lunch
Förflyttning i egna bilar till Brogårdens bygdegård för lunch (Hitta till Brogårdens bygdegård Länk till annan webbplats.)
12.45 Upphandling av mejeri och ost
Gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte
MATtanken informerar
15.00 Fika och avslutning
Information
För att ta sig mellan BiIlinge gård och Brogårdens bygdegård behövs tillgång till bil. Samåk gärna!
Dagen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och fika. Meddela eventuell specialkost vid anmälan.
Anmälan
Anmälan görs via denna länk, senast 20 april. Länk till annan webbplats.
Begränsat antal platser så först till kvarn gäller!
- VAR:
- Billinge gård och Brogårdens bygdegård
- KOSTNAD:
- Ingen kostnad
- SISTA ANMÄLNINGSDAG:
- 20 apr 2022