Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

11 maj 2022 klocka 08.30 - 16.30

Grundutbildning i totalförsvar – 11 maj

Vattendunk, krislåda, militär, räddningstjänst, polis - ett bildkollage som symboliserar de olika delarna av totalförsvaret.

Foton: MSB och Försvarsmakten.

Ta chansen att under en dag lära dig mer om hur du kan utveckla länets totalförsvar! Du som arbetar med totalförsvarsfrågor i en av länets kommuner, räddningstjänster eller i Region Stockholm är välkommen att anmäla dig till den grundutbildning i totalförsvar som Länsstyrelsen Stockholm erbjuder.

Vilka uppdrag har kommuner, regioner och räddningstjänster inom det civila försvaret? Och hur kan det civila försvaret stötta det militära försvaret så att Sveriges totalförsvar som helhet blir ännu starkare?

Vill du ha svar på dessa frågor, få andra viktiga kunskaper och skapa nätverk som du kan använda i arbetet med civilt försvar hos just din aktör? Då ska du anmäla dig till vår grundutbildning i totalförsvar som Länsstyrelsen Stockholm erbjuder.

Riktar sig till dig som är

  • förvaltnings-, verksamhets-, säkerhets- eller bolagschef
  • beredskaps- och säkerhetssamordnare, säkerhetsstrateg, kommunikatör eller motsvarande
  • och arbetar med civilt försvar inom en kommun eller en räddningstjänst i Stockholms län alternativt inom Region Stockholm.

Du lär dig

  • vilka hotbilder som Sverige står inför
  • juridiska förutsättningar för kommuner, regioner och räddningstjänster inom det civila försvaret
  • hur totalförsvaret styrs.

Utbildningen är framtagen i samarbete med Försvarshögskolan. Den överlappar i stor utsträckning den nationella totalförsvarsutbildning som MSB anordnar tillsammans med Försvarshögskolan. Har du redan genomfört den så behöver du därför inte anmäla dig till denna grundutbildning.

Fler utbildningstillfällen kommer att erbjudas under 2023 och 2024.

Information om hur Länsstyrelsen hanterar personuppgifter Länk till annan webbplats.

VAR:
Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37, Stockholm
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
11 apr 2022

Kontakt