26 jan 2022 klocka 12.00 - 12.45

Barn och buller i Stockholms län – resultat från Miljöhälsorapport 2021

Två barn sitter på en bänk och håller om varandra. De har ryggen mot kameran. Det är ett vinterlandskap med snö på marken. De tittar på en damm, eller annat vattendrag, där änder simmar.

Foto: Mostphotos

Välkommen till ett lunchseminarium där Charlotta Eriksson, epidemiolog vid Centrum för arbets- och miljömedicin vid Region Stockholm, presenterar resultat om buller från den nyligen lanserade "Miljöhälsorapport 2021, Stockholms län".

Miljöhälsorapporten beskriver olika miljöfaktorers betydelse för befolkningens hälsa, med fokus på barn i Stockholms län. Barnen som ingått i undersökningen är i åldrarna åtta månader, fyra år och tolv år. Miljöfaktorerna som tas upp i rapporten är bland luftföroreningar, buller, klimatförändringar och kemikalier.

I rapporten kan du läsa om hur barns miljörelaterade hälsa ser ut i länet överlag, men också utvecklingen över tid och hur det skiljer sig åt mellan olika grupper, baserat på till exempel ålder, socioekonomi och geografiska förhållanden. Rapporten ger även en riskbedömning och förslag till åtgärder som kan förbättra regionens miljö och förebygga framtida risker.

Barnens Miljöhälsorapport 2021, Stockholm (regionstockholm.se) Länk till annan webbplats.

VAR:
Digitalt möte via Zoom, länk skickas ut före mötet
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
24 jan 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress nedan för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 24 januari klockan 23.59.


Kontakt