30 nov 2021 klocka 09.30 - 16.00

Grupprådgivning om matsvinn för lanthandlare

En bild med olika matvaror och en text som inbjuder till matsvinnsdag tillsammans med andra handlare. Det finns också aktörers logotyper på bilden.

Vad händer med julmaten efter den 24 december? Detta grupprådgivningstillfälle handlar om hur man kan minska matsvinnet efter jul eller andra högtider, hur du kan utveckla hållbarheten och hitta nya vägar för matsvinn i din verksamhet.

Elin Aronsen Beis på Foodloopz Sweden AB leder er genom träffen och ger er både fakta och inspiration kring matsvinn inom dagligvaruhandeln. Målet är att ni i slutet av träffen ska ha en skräddarsydd plan för att med enkla medel kunna ta nästa steg till ett minskat matsvinn.

Om rådgivaren

Elin Aronsen Beis har på olika sätt jobbat för minskat svinn inom livsmedelsbranschen sedan 2012. Innan hon grundade Foodloopz jobbade hon inom dagligvaruhandeln med förpackningsfrågor och kommunikation. Elin är mångsidig och har jobbat med processutveckling, affärsutveckling, projektledning, design, kommunikation och i olika samarbetsprojekt inom svinnfrågan.

Innehåll

Grupprådgivningstillfället består av tre delar:

  • Före träffen: Ungefär en vecka innan grupprådgivningen blir du kontaktad av Elin. Du får då svara på ett frågorformulär för att ta reda på ditt individuella nuläge kring matsvinnsfrågor.
  • Under träffen: På förmiddagen får du bland annat grundläggande information om matsvinn och alla deltagarna får berätta om sitt företag och sin verksamhet. Det blir också gruppdiskussioner och allmänna lösningsförslag. På eftermiddagen har du ett individuellt pass med Elin (20–30 minuter) där ni tar fram en individuell målplanering och en individuell actionplan (handlingsplan).
  • Efter träffen: Du får ett brev med information och råd efter grupprådgivningen. Elin kommer också att kontakta varje deltagare på telefon 1–2 veckor efter grupprådgivningen för uppföljning.
EU-flagga för Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsområden

Kostnad

Aktiviteten finansieras delvis med pengar från EU genom landsbygdsprogrammet 2014–2020. Deltagaren står för 30 procent av den totala kostnaden, det vill säga 624 kronor exklusive moms per deltagare.

Minst fem deltagare krävs för att rådgivningstillfället ska genomföras.

Målgrupp

Grupprådgivningen vänder sig till företagare och anställda i dagligvarubutiker och drivmedelsstationer på landsbygden i Stockholms län.

VAR:
Länsstyrelsen Stockholm, Regeringsgatan 66, plan 4, lokal Röda kvarn
KOSTNAD:
624 kronor, exklusive moms. Fakturering sker efter rådgivningen. Fika och lunch ingår.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
23 nov 2021

Anmäl dig

Fika och lunch under grupprådgivningstillfället ingår. Eventuella allergier och specialkost meddelas via e-post till ola.rajab@lansstyrelsen.se.

Kontakt