Aktuella varningsmeddelanden i Stockholms länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

28 okt 2021 klocka 09.00 - 16.30

Utbildningsdag för kursledare – Webbkurs heder

Välkommen till en utbildningsdag om hur du kan leda kompetenshöjande gruppträffar om hedersrelaterat våld och förtryck med stöd av webbkursheder.se.

För att kunna ge dem som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck ett bra bemötande, rätt stöd och skydd är det viktigt att ha en grundkunskap, både om det hedersrelaterade förtrycket och om dess konsekvenser. Grundkunskap är också viktig i det förebyggande arbetet och för att kunna förändra attityder i samhället.

Webbkursheder.se Länk till annan webbplats. är ett webbaserat verktyg för kollegialt lärande i grupp. Det ger verksamheter en kunskapsgrund för att bättre kunna identifiera personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck och arbeta förebyggande i frågan.

Under utbildningsdagen får du verktyg för att kunna genomföra kompetenshöjande gruppträffar med hjälp av webbkursheder.se. Du får också en fördjupad kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck.

Målgrupp

Utbildningsdagen vänder sig till dig som är yrkesverksam med uppdrag att kompetensutveckla kollegor inom socialtjänst, skola och förskola om hedersrelaterat våld och förtryck.

En förutsättning för att delta är att du har mandat att utbilda om hedersrelaterat våld och förtryck i den egna organisationen.

Länsstyrelsen ser gärna att två personer från varje organisation deltar i utbildningen vid samma tillfälle, då det skapar förutsättningar för deltagarna att stötta varandra i arbetet med att utbilda och implementera webbkursen i den egna organisationen.

Välkommen!

Samma utbildning erbjuds även 14 oktober

Observera att den digitala utbildningen är inställd och i stället kommer att ske fysiskt. Platsen för utbildningen är: Hotell Zinkensdamm, Zinkens väg 20, Stockholm.

Vi bjuder på lunch.

VAR:
Hotell Zinkensdamm, Zinkens väg 20, Stockholm
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
21 okt 2021

Anmäl dig

Kontakt