15 jan 2021 klocka 14.00 - 16.00

Presentation av skyfallskartering – tillfälle 2

Man med paraply promenerar i regn.

Foto: Flickr/Ulf Bodin

Länsstyrelsen bjuder in till ett kunskapshöjande möte för att presentera den skyfallskartering som täcker vissa av länets tätorter och visar var vattnet skulle hamna vid ett extremregnsscenario.

Tanken med karteringen är att skapa ett länsgemensamt kunskapsunderlag för att kunna hantera översvämningsrisker till följd av skyfall som kan uppstå i ett framtida klimat. Karteringen kan användas som planeringsunderlag för riskhantering, beredskapsplanering, detaljplanering, översiktsplanering med mera.

Skyfallskarteringen är producerad av Sweco under 2020 på uppdrag av Länsstyrelsen. Under mötet kommer Jonas Althage från Sweco förevisa karteringen, hur den kan användas samt beskriva vilken metod som ligger till grund för resultatet.

Skyfallskarteringen täcker vissa tätorter i följande kommuner: Nacka, Södertälje, Botkyrka, Haninge, Solna, Järfälla, Sollentuna, Täby, Norrtälje, Lidingö, Tyresö, Sigtuna, Upplands Väsby, Österåker, Sundbyberg, Värmdö, Danderyd, Vallentuna, Nynäshamn, Ekerö, Upplands-Bro, Salem, Vaxholm och Nykvarn.

Samma presentation av skyfallskarteringen sker vid fyra tillfällen. Får du inte plats vid den ena tillfället, se om det finns plats vid någon av de andra tiderna:

Tillfälle 1: 12 januari, klockan 14–16

Tillfälle 3: 18 januari, klockan 14–16

Tillfälle 4: 21 januari, klockan 13–15

VAR:
Skype
KOSTNAD:
Ingen kostnad
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
13 jan 2021

Anmäl dig

Kontakt