19- 26 jan 2021 klocka 09.30 - 15.00

Näringsdeklarationer

Flaskor utan etiketter

Denna kurs är för både nya och etablerade livsmedelsföretag som vill lära sig mer om hur man räknar ut och skapar näringsdeklarationer för livsmedel.

Näringsdeklarationer krävs på de flesta färdigförpackade livsmedel som ska säljas, men de kan vara svåra och komplicerade att skapa. Denna kurs ger dig verktygen och kunskapen du behöver för att skapa näringsdeklarationer. Kursen ska förenkla för dig i ditt dagliga arbete.

Kursen innehåller bland annat:

  • Vad livsmedelslagstiftningen kräver från näringsdeklarationer
  • Teoretisk och praktisk genomgång av ett beräkningsprogram, som du också får behålla
  • Hur du hittar näringsvärden i olika databaser och på nätet
  • Möjlighet att ställa frågor och få hjälp med att hitta specifika ingredienser

Observera att kursen är två dagar, 19 och 26 januari, och deltagande krävs på båda dagarna för att fullfölja kursen.

Datum: 19 och 26 januari 2021.

Tid: kl. 9.30–15.00. Lunchpaus kl. 12.00–13.00.

Målgrupp: För dig som driver eller vill starta ett eget livsmedelsföretag eller besöksföretag på landsbygden. Du är välkommen med anmälan om du är verksam i Uppsala, Västmanland, Stockholm, Södermanland eller Örebro län.

Kursledare: Per Nilsson från Profox.

Kursen genomförs i samarbete med det länsstyrelseöverskridande projektet Smakrik och blomstrande besöksnäring.länk till annan webbplats

Antal kursplatser: 20.

Anmälan: Senast 13 januari 2021. Anmälan är bindande och kursavgiften debiteras om du uteblir utan att avanmäla dig. Eventuell avanmälan ska ske senast 18 januari 2021.

Anmälan till Länsstyrelsen i Uppsala


EU logotyp och blomstrande besöksnäring

VAR: Digitalt via Zoom

KOSTNAD: 500 kr exkl. moms per deltagare

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt