25 nov 2020 klocka 09.00 - 16.00

Välkomna till digital kommunträff gällande klimatanpassad dricksvattenförsörjning

Klimatförändringar kan påverka dricksvattenförsörjningen oavsett var i landet man bor och problem med försörjningen av dricksvatten leder till stora konsekvenser för samhället. 25 november bjuder Länsstyrelsen i Stockholm tillsammans med Livsmedelsverket in länets kommuner till en heldag på detta ämne.

Syftet med dagen är att förse kommunerna med kunskap och verktyg för att initiera eller fortsätta sitt arbete med att anpassa dricksvattenförsörjningen till ett förändrat klimat. Föreläsningar kommer varvas med workshops för att diskutera utmaningar samt praktiskt få möjlighet att tillämpa metoden i Livsmedelsverkets Handbok för klimatanpassad försörjning av dricksvatten.

Här kan du läsa handbokenlänk till annan webbplats

Länsstyrelsen kommer även presentera information om hur den regionala vattenförsörjningsplanen genomförs.

Målgrupp för kommunträffen är både beslutsfattare och tjänstepersoner på kommunala förvaltningar inom teknik och miljö, dricksvattenproducenter, klimatanpassningssamordnare, samhällsplanerare, beredskaps- eller säkerhetssamordnare. Vi ser gärna att varje kommun representeras av två personer eller fler, helst från olika verksamhetsområden för att få ut mesta möjliga nytta av nätverksträffen.

23 november skickas praktisk information ut med länkar, gruppindelning med mera till de som har anmält sig till nätverksträffen.

VAR: Digital träff

KOSTNAD: Ingen kostnad med föranmälan krävs

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt